Keek jij ook zo uit naar de traditionele paaseierenraap, maar stak corona er een stokje voor? Niet getreurd, wij hebben een uniek én gratis virtueel paasspel uitgewerkt om op Pasen of paasmaandag te spelen met het hele gezin. Schrijf je hieronder snel in! En psst: voor de allerkleinsten hebben we dit leuke paaspakket samengesteld.

Een virtueel paasspel voor het hele gezin

In normale tijden organiseert de Gezinsbond rond Pasen meer dan 200 activiteiten met meer dan 30.000 deelnemers en minstens evenveel paaseieren. Jammer genoeg vielen die allemaal in het water en moesten we iets anders bedenken…

En die ‘iets anders’ is ons virtuele paasspel geworden, in samenwerking met Das Box. In dat paasspel nemen jij en je lagereschoolkind(eren) het op tegen 14 andere gezinnen met heel wat denk- en doe-opdrachten.

Denk aan samen spreekwoorden uitbeelden, je met heel het gezin verkleden, op zoek gaan naar bepaalde voorwerpen (die je uiteraard in je eigen kot kan vinden) en nog zo veel meer. Het gezin met de hoogste score wint!

Waar speel je het spel? In je eigen voor- of achtertuin, tussen de regenbuien door. Maar als je geen tuin hebt of niet zo van regen houdt, kan je het perfect in huis spelen.

Schrijf je hier in

Deelname aan het paasspel is gratis, maar vooraf inschrijven is nodig. Reserveer nu snel je plaatsje in ons paasspel door je hier in te schrijven en te kiezen voor een van de acht tijdsstippen.

Voor gezinnen met kleine kinderen hebben we een gratis te downloaden paaspakket samengesteld dat je hier kan terugvinden.

Alle belangrijke info op een rijtje

Ontdek hier alles wat je moet weten over het paasspel.

  • Na het inschrijven, ontvang je een bevestigingsmail met je inlogcode. Een half uur voor het spel start, krijg je een mail met de speluitleg en nogmaals je inlogcode. Tien minuten voor de start krijg je een tweede mail met de opdrachten.
  • Het spel duurt 1 uur.
  • Om het spel te kunnen spelen heb je Facebook Messenger nodig, zodat je Super Sam kan toevoegen. Zoek naar supersamdasbox in Messenger of tik m.me/supersamdasbox in de browser van je telefoon. Stuur een berichtje naar Super Sam, bijvoorbeeld ‘Hallo’ en Sam zal je vragen naar je inlogcode. Test dit eens op voorhand uit om te weten of je kan meespelen.
  • Belangrijk: Facebook verplicht je om je Facebook account te koppelen met Messenger. Dus zonder Facebook account kan je helaas niet spelen. Hier zijn twee oplossingen voor: speel met de Messenger account van iemand anders uit het gezin of stuur een bericht naar Das Box, dan kunnen ze jou helpen aan een tijdelijke account om te spelen.
  • Je speelt tegen andere kinderen die ook thuis zitten en hun foto’s naar Super Sam sturen. Bij de opdrachten zitten leuke doe-dingen en een aantal raadsels. Jij kiest welke opdrachten je wil uitvoeren.
  • Wie de meeste punten heeft verzameld, wint het spel!
  • De ideale leeftijd om te spelen is 8 tot 12 jaar, dan kunnen je kinderen eigenlijk zelfstandig aan de slag. Maar uiteraard mogen jongere en oudere kinderen ook meespelen. Voor de allerkleinsten hebben we dit paaspakket samengesteld.

Meer artikels over je gezinsleven tijdens de coronacrisis kan je hier terugvinden.

Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Om lid te worden van de Gezinsbond, klik je hier.

 

 

Gepubliceerd op: 07/04/2020, laatste update op: 14/04/2020

Tags: