Zon, zee, zand: meer moet dat niet zijn. Hoewel, soms is een beetje afwisseling wel leuk.

Verblijf je met de kinderen of kleinkinderen aan zee en ben je op zoek naar een uitstapje, zowel voor mooi weer als bij regenweer? Dan zijn deze tips voor jullie!

1. Suske en Wiske in Sea Life – Blankenberge – hele zomer

sea life blankenberge kleuters aan zeeHet waterdierenpark in Blankenberge heeft bezoek van niemand minder dan Suske en Wiske. Tijdens een tijdelijke tentoonstelling kom je oog in oog te staan met schubben, tanden en tentakels. Je kan zelf fossielen opgraven en een quiz invullen. Op het eind van het bezoek wacht er dan een beloning. Deze actie loopt nog tot en met 11 november.

Uiteraard kan je ook het ‘gewone’ Sea life centrum bezoeken en leren over de dieren die leven in en aan de zee.

Ledenvoordeel bij de Gezinsbond: 40 procent rechtstreekse korting (tot 31 augustus).

2. Circus spelen bij De Sierk – De Haan – hele zomer

de sier de haan spelen kinderenBij De Sierk kunnen kinderen van 3 tot 10 jaar hun innerlijke clown, acrobaat of circusdirecteur loslaten en balanceren op touwen, leren jongleren, kunstjes uithalen op trampolines en spelen in het groen.

Opgelet: De Sierk sluit op maandag! Open van 13 tot 19 uur.

Voordeel als lid van de Gezinsbond: 2 euro spaarkorting per ticket.

 

3. Musical ‘Fame’ in Kursaal Oostende – 5 tot 10 augustus

fame oostende ledenvoordeelDe film blijft een klassieker, en het verhaal (met swingende liedjes) komt nu naar het kleine podium. Voor een muzikale gezinsuitstap met wat lessen over het leven en de problemen van jongeren, die ook nu nog heel actueel zijn. You’re gonna live forever!

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 5 euro spaarkorting op individuele tickets en tickets met kinderkorting (< 18 jaar). Niet bij groepstickets, vroegboektickets, abonnement en VIP arrangementen. De korting wordt VOOR de voorstelling op je lidkaart geplaatst.

4. Exotisch festival Bomboclat – Zeebrugge – 23 en  24 augustus

Dit strandfestival met Jamaicaanse en Afrikaanse muziek is niet alleen onweerstaanbaar dansbaar, het is ook toegankelijk voor gezinnen met kinderen. In de kids corner kunnen ze zich uitleven samen met een team professionele animatoren. Kinderen tot 14 jaar mogen dan ook gratis mee. Ook op de camping is een rustige hoek voor gezinnen voorzien.

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 15 procent spaarkorting op dagtickets en festivalpassen (niet voor parking, camping en drank- en eetbonnen)

5. Serpentarium – Blankenberge – zomerkorting t.e.m. 31 augustus

serpentarium blankenbergeZon of regen, het is altijd tropisch warm in het Serpentarium! Hagedissen, kikkers, spinnen, slangen… de dieren van het oerwoud kan je met je eigen ogen ontdekken?

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 10 procent spaarkorting + 15 procent rechtstreekse korting.

 

6. FC De Kampioenen – Oostende – 3 juli tot 1 september

fc de kampioenen oostendeFans van de tv-klassieker FC De Kampioenen kunnen deze zomer hun hart ophalen aan deze dolgekke expo vol leuke doe- en fotomomenten. Met dank aan de nieuwste 3D technologie, is de bezoeker de ster van de reeks. Je kan poseren in decors en 3D animaties, stripscènes manipuleren of acteren in een levensgrote strip… Aan jou om onvergetelijke foto’s te nemen! Oh, en je kan ook je favoriete Kampioen ontmoeten.

Voordeel bij de Gezinsbond: gratis stripalbum van de Kampioenen (waarde: 6,50 euro) bij een bezoek aan de expo met minimum 3 personen en op vertoon van je lidkaart.

 

En als het een beetje verder weg mag zijn…

Vanuit je verblijfplaats aan zee kan het heel leuk zijn om terug even het binnenland in te trekken.

7. Wereldfestival – Izegem – 4 tot 9 juli 2019

Artiesten uit de hele wereld brengen dans en muziek uit hun land en cultuur. Deze unieke voorstellingen vinden plaats in de tent (betalend), de rest van het festival is vrij toegankelijk. Voor de jonge festivalgangers is er Amuzone, waar op zaterdag 6 en zondag 7 juli kinderanimatie plaatsvindt.

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 1 euro spaarkorting op een gewoon ticket, 2 euro spaarkorting op de namiddagvoorstellingen vrijdag 5 juli, zondag 7 juli en dinsdag 9 juli.

8. Zomerzoektocht – Roeselare – hele zomer

Elk jaar stippelt Gezinssport Vlaanderen een zomerzoektocht uit voor het hele gezin. Je kan deze tocht al wandelend, al fietsend én al geocachend afleggen. In 2019 gaan we op ontdekking in Roeselare.

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 5 euro korting.

> 9 redenen om de Zomerzoektocht in Roeselare met het gezin te doen

9. Boudewijn Seapark – Brugge – hele zomer

Kijken naar de kunstjes van dolfijnen of je amuseren in het openluchtwaterpretpark, met acht glijbanen, een piratenboot en speeltuinen. Regent het? De binnenspeeltuin houdt de kinderen zoet.

Voordeel bij de Gezinsbond: 15 procent spaarkorting op dagtickets (tot 30 september én in de herfstvakantie). Voor de snelle beslissers: tot en met 30 juni krijg je 20 procent spaarkorting.

10. Kinderspeurtocht naar mummies – Brugge – hele zomer

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar is een kinderzoektocht uitgestippeld. Het personage Dummie de Mummie, uit de boeken van Tosca Menten, helpt de kinderen op weg. De tentoonstelling is uiteraard ook te bezoeken voor kinderen groot én klein.

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 3 euro spaarkorting op alle tickets (ter plaatse toegekend).

En wat als het regent? Ook daar hebben we enkele ideetjes voor.

Ook genieten van deze kortingen?
Leden van de Gezinsbond beleven meer! Klik door naar de ‘lid worden’-pagina of ontdek meer ledenvoordelen hier.
Gepubliceerd op: 23/06/2019, laatste update op: 26/10/2020

Tags: , , , ,