Zomervakantie! Een tijd van rust, ijsjes en… gezeur. Geen wonder dat je af en toe het huis uit wil. Je wil ondertussen ook nog wat besparen of net spaarkorting bijeensparen? Bij de Gezinsbond zit je aan het juiste adres!

Deze zomerse uitstapjes met de kinderen beloven alvast leuke herinneringen en minstens even leuke foto’s voor het zomerfotoalbum!

TIP: Verblijf je aan zee? Lees dan ook zeker onze tips voor uitstapjes aan zee tijdens de zomervakantie!

1. FC De Kampioenen – Oostende – 3 juli tot 1 september

fc de kampioenen oostendeFans van de tv-klassieker FC De Kampioenen kunnen deze zomer hun hart ophalen aan deze dolgekke expo vol leuke doe- en fotomomenten. Met dank aan de nieuwste 3D technologie, is de bezoeker de ster van de reeks. Je kan poseren in decors en 3D animaties, stripscènes manipuleren of acteren in een levensgrote strip… Aan jou om onvergetelijke foto’s te nemen! Oh, en je kan ook je favoriete Kampioen ontmoeten.

Voordeel bij de Gezinsbond: gratis stripalbum van de Kampioenen (waarde: 6,50 euro) bij een bezoek aan de expo met minimum 3 personen en op vertoon van je lidkaart.

2. Kid rock – Wetteren – 12 & 13 juli

kid rock festival kinderen wetterenEen muzikale belevenis voor groot en klein in het teken van de ruimte. Optredens van Ghost Rockers, Ketnet Band, Baba Yega en een terrein vol trampolines en springkastelen. Uitleven en genieten dus!

Voordeel als lid van de Gezinsbond: 2 euro spaarkorting per tickets (3 euro op familietickets in voorverkoop). Let wel: de korting wordt pas eind september op je lidkaart geplaatst.

 

3. Film in het bos -verschillende locaties – juli, augustus & september

film in het bosNiet alleen in openlucht, maar in het bos naar een film kijken: dat is echt bijzonder. Bekijk het filmprogramma om te zien waar welke film wordt vertoond.

Voordeel bij de Gezinsbond: 50 procent rechtstreekse korting.

4. Kazerne Dossin – Mechelen – hele zomer

uitstap met kinderen in de zomervakantieEen beetje geschiedenis tijdens de vakantie, waarom ook niet? In de kazerne werden tijdens Wereldoorlog II bijna 26.0000 Joden, Roma en Sinti samengebracht en vervoerd naar de concentratiekampen. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar is er een speciaal kinderprogramma: Het verhaal van Simon. Dit parcours is ideaal voor ouders of grootouders die met kinderen een leerrijke namiddag willen beleven.

Voordeel voor Gezinsbondleden: 2 euro spaarkorting op een volwassenenticket.

5. Hidrodoe – Herentals – hele zomer

doen met kleuters waterspelEen watermuseum met waterspeeltuin en waterwandeling. Aan water geen gebrek hier, en behalve leerrijk is het nog plezant ook. Misschien toch maar reservekleren meenemen?

Voordeel bij de Gezinsbond: 1 euro spaarkorting voor volwassenen.

 

 

6. Pakawi Park (vroeger: Olmense zoo) – Olmen – hele zomer

olmense zoo pakawi park doen met kinderenSinds 22 juni heet de Olmense Zoo Pakawi Park. Hier krijg je 250 diersoorten te zien, van olifanten tot zangvogels. Een loopbrug tussen boomkruinen maakt dieren kijken nog spannender.

Voordeel: 15 procent spaarkorting.

 

 

7. Zomerfestival – Bokrijk – hele zomer

korting gezinsbond kortrijkTijdens het Zomerfestival valt er elke dag iets te beleven in Bokrijk: demonstraties, rondleidingen of hand uit de mouwen in één van de atelierschuren. Stap in ‘De wereld van Bruegel’ en beleef de werken van deze Vlaamse Meester ‘in het echt’… De volledige activiteitenkalender vind je op de site van het Openluchtmuseum Bokrijk.

Voordeel als lid van de Gezinsbond: 50 procent rechtstreekse korting op vertoon van de lidkaart.

8. Rijvers Festival – Zomergem – 9, 10 & 11 augustus

rijvers festival korting kinderenDit is niet zomaar een festival: het Rijvers festival vindt plaats in het midden van de natuur, met prachtige terrassen, fonteinen en sfeervolle zithoekjes. Jongeren en gezinnen met jonge kinderen zijn de doelgroep en dat is ook te merken aan de artiesten: Clouseau, Regi, Laura Tesoro, Nachtwacht, Maya de Bij en de Ketnet Band zijn maar enkele van de namen die zullen passeren in Zomergem.

Voordeel als lid van de Gezinsbond: 10 procent spaarkorting, kinderen jonger dan 3 jaar: gratis toegang.

9. Bobbejaanland – Lichtaart – hele zomer

bobbejaanland met kortingWilde rollercoasters, coole waterattracties of virtuele achtbanen? Het kan allemaal in Bobbejaanland.

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 3 euro spaarkorting.

 

10. Zomeren in het MOT – Grimbergen – maandag/woensdag/vrijdag in juli en augustus

zomeren in het motLeren over de middeleeuwen terwijl je ook een schat kan zoeken? Ideaal!

Voordeel voor de Gezinsbond: 1 euro spaarkorting per individueel ticket.

 

 

11. Circus spelen bij De Sierk – De Haan – hele zomer

de sier de haan spelen kinderenBij De Sierk kunnen kinderen van 3 tot 10 jaar hun innerlijke clown, acrobaat of circusdirecteur loslaten en balanceren op touwen, leren jongleren, kunstjes uithalen op trampolines en spelen in het groen.

Opgelet: De Sierk sluit op maandag! Open van 13 tot 19 uur.

Voordeel als lid van de Gezinsbond: 2 euro spaarkorting per ticket.

 

Nog tips voor trips?

Ook genieten van deze kortingen?
Leden van de Gezinsbond beleven meer! Klik door naar de ‘lid worden’-pagina of ontdek meer ledenvoordelen hier.
Gepubliceerd op: 26/06/2019, laatste update op: 26/10/2020

Tags: , , , , ,