Naar een museum met je baby, peuter of kleuter in de krokusvakantie? Ontdek Krokuskriebels! In samenwerking met de Gezinsbond openen maar liefst 102 musea hun deuren met een aanbod op maat voor kleine kinderen. Ontdek hier alvast 8 leuke activiteiten, van West-Vlaanderen tot Limburg.

Omwille van corona kunnen activiteiten wijzigen. Sommige activiteiten kunnen bij publicatie al volzet zijn.

8 x Krokuskriebels voor je baby, peuter of kleuter

1. Mimi & Momo – BELvue museum (Brussel) kleuters

Ga op avontuur door België en zijn geschiedenis samen met Mimi en Momo. Help Mimi eerst om verstopte voorwerpen in het museum weer tevoorschijn te halen en zorg er daarna voor dat Momo alle kleuren kan zien in plaats van enkel zwart, geel en rood. Lukt het je uiteindelijk samen?

LEES OOK > Knutselen: van wegwerpding tot kunstwerk

2. Mini en Maxi op de Gekste Plekjes – Eperon d’Or (West-Vlaanderen) 

In het Eperon d’Or museum zoeken Mini en Maxi al een tijdje naar het gekste plekje… Daarbij hebben ze jouw hulp nodig, want grote mensen kennen alleen de saaiste plekjes.

Gebruik je ogen, oren, neus, vingertoppen… Wedden dat je dat plekje ook te gek vindt?

3. De Drukfabriek – het MOT (Vlaams-Brabant) 

Druk letterlijk je eigen stempel op de dag in de Drukfabriek. Met uitgeknipte stukken papier maak je eerst een soort collage, waarna je de inkt toevoegt.

Daarna is het tijd voor de drukpersen, die in het MOT zelf van pastamachines gemaakt zijn. Een unieke creatieve ervaring.

LEES OOK > Boekenpret: 8 boekjes voor peuters en kleuters

4. Het kasteel van koning Krokus – Erfgoedsite Ename-pam (Oost-Vlaanderen)

Koning Krokus is verdrietig… Hij is gek op kleuren en richtte er daarom zijn hele kasteel mee in. Bij een wilde storm in februari kwamen er echter stukken van het kasteel los en dat moet nu heropgebouwd worden.

Kun jij hem helpen? Het enige wat je hoeft te doen is terugreizen in de tijd!

5. Het Wonderkabinet: kunst beleven met jonge kinderen – Museum Dr. Guislain (Oost-Vlaanderen)

In het Museum Dr. Guislain beleef je kunst ten volle. Vreemde figuren, felle kleuren, verschillende materialen… Ga samen op je eigen tempo op ontdekking en laat je fantasie prikkelen op een van de vele speelplekjes.

6. Museumdetectives – M Leuven (Vlaams-Brabant)

In Museum M ontpop je je tot een echte detective. Tijdens het zoekspel doorloop je aan de hand van een speurkaart, mysterieuze detailfoto’s en stickers de hele collectie.

Laat samen je nieuwsgierigheid de vrije loop tussen de schatten in het museum en los terwijl het raadsel op.

7. Lente in zicht! – Bosmuseum Gerhagen (Limburg)

Trek erop uit in het bos rond Bosmuseum Gerhagen en amuseer je met verschillende activiteiten: het doolhof, het fluisterpad, de klankbuizen, de speeltuin…

Neem zeker ook een kijkje bij de vlindercollectie en neem een kleur- en knutselpakket mee naar huis om je eigen vlinder te creëren!

LEES OOK > Geocaching: zo maak je wandelen leuk voor kinderen

8. De grote dierenbosspelen van Fabeltjesland – Speelgoedmuseum (Antwerpen)

Het laatste nieuws in de Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbosspelen in het Speelgoedmuseum! De dieren uit Fabeltjesland dagen je uit tot wedstrijden in verschillende disciplines: snelsmikkelen, een kletskouskampioenschap, een standbeeldenwedstrijd… Wie wint uiteindelijk de beker?

Bekijk het volledige aanbod van Krokuskriebels voor je baby, peuter of kleuter hier!

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 03/02/2021, laatste update op: 22/02/2021

Tags: , , , , , , , , ,