Met de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ heb je nu de uitgelezen kans om een mooi prentenboek in huis te halen (of cadeau te doen natuurlijk) voor maar 2,5 euro. Dit jaar is de klassieker Woeste Willem aan de beurt.

Opgroeien tussen de mooiste boeken

Ieder kind verdient een eigen boekenplankje met mooie boeken erop. Dan zouden àlle kinderen, rijk en arm, kunnen genieten van gezellige voorleesmomenten. Ook kinderen die om andere redenen nog niet vertrouwd zijn met boeken, bijvoorbeeld omdat ze nog nooit in een bibliotheek zijn geweest.

Wat zou het goed zijn mocht daar verandering in komen! Want voorlezen is niet alleen leuk en gezellig, het heeft ook veel voordelen. Samengevat komt het hier op neer: het maakt een kind kansrijk.

Daarom is er voor het vierde jaar op rij de actie Geef een (prenten)boek cadeau. Het grote doel van dit toe te juichen initiatief is dat alle kinderen kunnen opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.

Tijdens de vorige edities kon je voor weinig geld volgende prentenboekenparels kopen: De Gruffalo (Julia Donaldson & Axel Scheffler), Raad eens hoeveel ik van je hou (Sam McBratney & Anita Jeram) en Kikker is Kikker (Max Velthuijs).

Een stoer verhaal over een zeerover en een jongetje

Dit jaar is de klassieker Woeste Willem aan de beurt. Het verhaal gaat over de vriendschap tussen het jongetje Frank en Willem, een gepensioneerde zeerover. Willem is een brombeer eerste klasse en woont in een zelfgebouwd huis. Hij houdt niet van gezelschap.

Het liefst zit hij alleen, hoog in het kraaiennest boven in de boom, door zijn verrekijker te turen. Maar dan ontmoet hij Frank. Het jongetje is tot aan de schoorsteen van Willems huis geklommen, en durft niet meer naar beneden.

Willem is eerst niet blij met dit ongevraagd bezoek. Toch duurt zijn gesakker niet lang. Na een tijdje worden de twee goede vrienden en beleven allerlei avonturen.

Auteurs zijn de wereldberoemde prentenboekenmakers Ingrid en Dieter Schubert. Het boek verscheen voor het eerst in 1992, won de Leespluim en werd in 15 talen vertaald.

Geef een prentenboek cadeau

Voor amper 2,50 euro haal je dit stoer voorleesverhaal in huis, en dit zolang de voorraad strekt. De lijst van boekhandels die aan de actie meedoen kan je hier vinden.

In sommige boekhandels kan je een extra exemplaar kopen en weggeven voor een project rond leesbevordering. Zo wordt de kans nog groter dat zoveel mogelijk kinderen opgroeien tussen de mooie (prenten)boeken.

Woeste Willem, Ingrid & Dieter Schubert, uitgeverij Lemniscaat (4+)

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Daarom krijg je als jonge ouder gratis ‘Brieven aan Jonge Ouders’, een tijdschrift van de Gezinsbond boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Ook kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief die perfect de leeftijd van je kindje volgt. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 22/06/2020, laatste update op: 15/02/2021

Tags: ,