Voor ouders én oudere kinderen is het aanpassen wanneer zich een nieuw lid bij het gezin voegt. Er zijn momenten van jaloezie, opstandigheid, aandacht vragen. Maar er zijn ook andere momenten…

Moment tussen een kind en de nieuwe baby. Acteur Ryan Reynolds getuigde onlangs nog over zo’n moment: “Als ik kijk naar hoe mijn 2-jarige dochter compleet gek is op haar zusje van vier maanden, dan smelt ik helemaal. Hoe ze naar haar lacht, kusjes gooit, dansjes doet… Voor iemand anders misschien slaapverwekkend, maar mij raakt dat heel hard.”

Ja, dat klinkt bekend!

Mooie momenten

Naarmate ze ouder worden zullen er tranen, ruzies, beschuldigingen zijn. Maar ook momenten dat ze samen spelen, voor elkaar zorgen en voor elkaar opkomen.

Momenten die je hart doen krimpen en zwellen tegelijkertijd. Ogenblikken als wanneer de oudste naar de baby gaat en een verhaaltje vertelt, of wanneer het kind de baby troost (of toch probeert) of net aan het lachen brengt.

Momenten waarop ze samen zitten te giechelen in bad, de oudste de jongste aankleedt en ze samenspannen tegen jou.

Die momenten samen, waarin ze elkaar niet aansteken met slechte ideeën maar met de slappe lach, waarin ze geen ruzie maken maar elkaar net vinden, voor die momenten doe je het. Toch?!

Volg meer via Facebook of word één van ons. Klik hier.

Gepubliceerd op: 19/02/2017, laatste update op: 19/12/2017

Tags: , ,