Krokusvakantie! De kinderen zijn wel enthousiast maar ouders en grootouders niet altijd. Het weer is nog niet geweldig genoeg om lang naar buiten te trekken en verveling steekt algauw de kop op.

Geen idee waarheen? Deze uitstapjes voor kleuters zetten je alvast op weg.

1) Rupsje Nooitgenoeg (vanaf 2 jaar, 9 maart, Evergem)

Rupsje Nooitgenoeg is een kleurrijke voorstelling die de rups en de andere figuren uit de boeken van Eric Carle tot leven wekt. De ritmische muziek en de lichteffecten maken het spektakel helemaal af.

Korting als lid van de Gezinsbond: 10 procent spaarkorting.

 

 

2) Speel. (hele krokusvakantie, 0-12 jaar)

In het oude zwembad van Zwevegem is er SpeelPUNT, een groot indoor speelparadijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Klimmen, discodansen of laserlimbo: het kan allemaal. Liever wat rustiger? Dat kan in de Lego- en Playmobilhoek.

Korting als lid van de Gezinsbond: 10 procent spaarkorting.

 

 

 

3) Dierenplezier (met extra krokuskorting!)

ZOO PlanckendaelDe zoo in Antwerpen of Planckendael, het Serpentarium in Blankenberge, Gaia Zoo in Kerkrade of het wildpark bij de Grotten van Han: mogelijkheden genoeg voor wie wil dieren kijken en bestuderen!

Korting als lid van de Gezinsbond:

*ZOO in Antwerpen, Planckendael of het Serpentarium: 20 procent rechtstreekse korting EN 10 procent spaarkorting. Deze extra spaarkorting geldt enkel tijdens de krokusvakantie, van 2 tot en met 10 maart 2019.

*In de Grotten van Han krijg je 15 procent rechtstreekse korting en 15 procent spaarkorting op een ticket voor een van de activiteiten. Op een ‘PassHan’ krijg je 18 procent korting aan de kassa en nog eens 15 procent in je digitale portemonnee. Lees ook: Zo is het om met een kleuter naar de Grotten van Han te trekken.

*In GAIA Zoo krijg je 3,75 euro spaarkorting.

4) Kindertheaterfestival in Gent (3 t.e.m. 8 maart)

Klein FestijnHet Klein Festijn biedt theatervoorstellingen, poppentheater en muzikale voorstellingen voor kleuters vanaf 2 jaar. Voor zijn tiende verjaardag biedt Klein Festijn de workshops gratis aan en staat 6 maart in het teken van circus. Kom verkleed en krijg een verrassing.

Korting als lid van de Gezinsbond: 1 euro spaarkorting per ticket.

5) Magische sprookjeswereld

EftelingEen plezier voor jong en oud, zeker als je van sprookjes houdt. Het pretpark Efteling blijft tot de verbeelding spreken, ook van hele jonge kinderen.

Korting als lid van de Gezinsbond: 4 euro aan de kassa of 6 euro op online tickets.

 

 

6) Filmpje meepikken

BioscoopchequesEen leuke kinderfilm spreekt meer tot de verbeelding in die grote zaal, met dat gigantische scherm… een ervaring om nooit te vergeten.

Korting als lid van de Gezinsbond: afhankelijk van cinemacomplex. Tickets koop je aan bij je plaatselijk verantwoordelijke of online (enkel Kinepolis).

 

TIP: Ga voordelig op stap met trein, tram of bus of maak gebruik van een Cambio-deelwagen!

 

Heb je (ook) oudere kinderen in in huis? Lees dan ook de krokustips voor 6 tot 12-jarigen en de uitstaptips voor tieners.
Je vindt niets dat je kleuter kan bekoren? Bekijk dan de volledige lijst activiteiten voor de krokusvakantie op onze fantastische ledenvoordelensite. Ben jij wel bekoord door de kortingen maar je bent nog geen lid? Dat kan snel geregeld worden!

Wil jij ook altijd op de hoogte blijven van uitstappen en voordelen met korting? Volg ons via Facebook of schrijf je in op de ledenvoordelennieuwsbrief. 

 

Gepubliceerd op: 23/02/2019, laatste update op: 11/06/2020

Tags: , , ,