Om de twee jaar vindt Krokuskriebels plaats tijdens de krokusvakantie. Maar wat is Krokuskriebels, voor wie is het bedoeld en waarom zou je eraan mee doen? Alle nuttige info op een rijtje.

Krokuskriebels is een initiatief dat gezinnen naar musea brengt. Ouders en grootouders met (klein)kinderen tot 12 jaar maken zo op speelse wijze kennis met museumbezoek in Vlaanderen en Brussel. De deelnemende musea spannen zich in om een traject op kindermaat uit te werken. Dat kan gaan van een zoektocht, een doe-activiteit of zelfs een hapje en een drankje: ouders, grootouders en kinderen worden in de watten gelegd!

Inspanningen

Met 101 musea en ruim 180 activiteiten is er ook altijd wel iets leuks te vinden. De musea deden extra inspanningen om kinderen te activeren en te motiveren. Op speelse en originele manieren worden ze bij het museumbezoek betrokken.

TIP! Wacht niet te lang met inschrijven voor workshops: de plaatsen zijn daar beperkt!

Ook goed om te weten: leden van de Gezinsbond krijgen ook een mooie korting! (Nog geen lid? Geen probleem, dat kan je hier snel regelen). Via het Fonds Vrijetijdsparticipatie kunnen ook gezinnen met een beperkt inkomen van een korting genieten.

Peuter naar het museum

De editie van 2018 belooft bijzonder boeiend te worden. Nieuw dit jaar zijn de ‘Buggy tours’: activiteiten die geschikt zijn voor ouders met baby’s en peuters. Plezier en ontdekken staan hier voorop. In De Bond van 17 januari en op de site van Krokuskriebels kan je er meer over lezen.

LEES OOK: Buggy Tours, wat is dat?

Verder kan je met je kind of kleinkind ook deelnemen aan een:

zoek- en ontdekkingstocht: door vragen en opdrachten gaan kinderen op een actieve manier om met de informatie in het museum
vertelling: voor kinderen die houden van verhalen en boeken
rondleiding: laat je leiden door het museum en kom heel wat te weten!
belevingsparcours: zoals de naam het zegt, valt er niet alleen te kijken en te luisteren maar ook iets te beleven!
creatief atelier: laat de kunstenaar tot leven komen
spel: via spelletjes komen de kinderen tot inzichten en leren ze bijvoorbeeld over de Belle Epoque, vissersvrouwen, gasthuiszusters of de 17e eeuw.

Het aanbod is er voor alle kinderen tot 12 jaar: kleuters kunnen kiezen uit 85 activiteiten, 6 tot 9-jarigen uit 153 en de tieners tot 12 jaar 149. Alle activiteiten vinden plaats in de krokusvakantie (10-18 februari 2018) maar let op: niet elke activiteit wordt elke dag aangeboden!

Nog niet (volledig) overtuigd? Lees dan zeker deze redenen waarom je Krokuskriebels moet bezoeken.

(Topfoto: MSK Gent)
Wist je dat de Gezinsbond het hele jaar door tal van activiteiten voor gezinnen organiseert? Volg ons via Facebook om op de hoogte te blijven. Leden kunnen zich ook inschrijven op de nieuwsbrief of je kan een kijkje nemen op de activiteitenpagina. Voor leden hangt daar ook een mooie korting aan vast.
Gepubliceerd op: 16/01/2018

Tags: , , , ,