Met een kleuter naar het museum: is dat niet wat saai? Niet als je een bezoek plant via Krokuskriebels: alle museumactiviteiten daar zijn afgestemd op kinderen. Zo kunnen ze plezier beleven én ontdekken tegelijkertijd.

Een volledig overzicht van Krokuskriebels voor kleuters vind je op de officiële website. We maakten een selectie uit de 86 activiteiten in alle provincies, afhankelijk van het type kleuter dat je voor je hebt.

1) Doeners

Een museum saai? Niet met deze activiteiten! Choco of kaas is een dansvoorstelling waarbij keuzes moeten gemaakt worden over wat je wil, mag of moet… en bij M HKA mag je gewoon spelen in het museum. Meer voor kleuters die graag de handen uit de mouwen steken vind je bij lekkerbekken en kunstige kleuters hieronder!

2) Lekkerbekken

Familiebrood of verrassingsgebak maken, koken met ‘papa’ of net kruiden en thee leren kennen? Het kan allemaal. O ja, en wat zouden we in dit land zijn zonder … chocolade?!

3) Kunstige kleuters

Kleuters die graag creëren, kunnen hun hartje ophalen. Zo kunnen ze een eigen flipboekje maken: laat de pagina’s snel na elkaar volgen en je ziet de figuurtjes bewegen! Meer geïnteresseerd in mode? Dat kan ook met de sprookjesbril van Olivier Theyskens. Kleurrijke opdrachten krijg je dan weer in het Fluo salon met Anne-Mie Van Kerckhoven. Mag het iets anders zijn? Ontdek dan het rariteitenkabinet van Patrick Van Caeckenbergh. Eerder muzikaal aangelegd? De wereld van Peter Benoit ligt op jou te wachten!

 4) Dierenliefhebbers

Speur mee naar dieren op MASafari, ga op tour met dierenverhalen of zoek naar beestjes in schilderijen.

5) Dol op verkleden en inleven

Om het verleden of de geschiedenis duidelijk te maken, is je inleven in een bepaalde periode de gemakkelijkste manier. En hoe beter dan een rol aan te nemen? Ga mee op stap met de nonnetjes Elsa en Lisa, word een ridder of jonkvrouw, of voel, ruik, hoor én kijk wat een Gasthuiszuster precies deed!

Ook hoe kinderen vroeger leefden, wat de kinderen deden 100 jaar geleden, met welk speelgoed ze speelden of hoe arbeiders leefden kan ontdekt worden.

6) Puzzelaars

Een schattentocht in Autoworld, geheimen van cartoons ontrafelen, een speurtocht over angst of een kunstige ontdekkingstocht in Buitenstebinnen… kleuters die graag uitgedaagd worden en oplossingen willen vinden, krijgen hier waar ze naar op zoek zijn. Speuren hoef je niet alleen met nadenken te doen, je kan ook snuffelen en ruiken zoals bij de Gevoelige voeldozen en welriekende geurvaten.

Dit is maar een selectie uit het aanbod voor kleuters. Ontdek wat er allemaal te beleven valt in jouw buurt op www.krokuskriebels.be.

Praktische informatie:

*Wat is Krokuskriebels?
Een museumproject, uitgewerkt door de Gezinsbond, waarbij gezinnen met kinderen op ontdekking kunnen gaan in een museum.
*Wanneer vindt het plaats?
In de krokusvakantie van 2018, van 10 tot en met 18 februari. Let op! Sommige activiteiten vinden enkel op specifieke dagen plaats.
*Waar?
In elke provincie!
* Voor wie?
Voor iedereen met kinderen jonger dan 12 jaar. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met de Buggy Tours. Leden van de Gezinsbond krijgen een extra korting, personen met een laag inkomen krijgen een aangepast tarief via het Fonds Vrijetijdsparticipatie.
*Waarom zou ik Krokuskriebels bezoeken?
Om deze geweldige redenen!
Volg nieuwtjes en evenementen ook via onze Facebookpagina
Gepubliceerd op: 06/02/2018

Tags: , , ,