Zomervakantie! Een tijd van rust, ijsjes en… gezeur. Geen wonder dat je af en toe het huis uit wil. Je wil ondertussen ook nog wat besparen of net spaarkorting bijeensparen? Bij de Gezinsbond zit je aan het juiste adres!

Deze zomerse uitstapjes voor kleuters beloven alvast fun in the sun én je spaart ook nog korting bijeen.

TIP: Verblijf je aan zee? Lees dan ook zeker onze tips voor uitstapjes aan zee tijdens de zomervakantie!

Sport & spel

1. Speel. – Zwevegem

spelen kinderen binnenspeeltuin tipsOud zwembad wordt speelparadijs, voor 0 tot 12 jaar. Ouders worden aangemoedigd om mee te spelen, dus laat dat boek maar thuis!

Voordeel Gezinsbond: 10 procent spaarkorting.

 

 

 

2. Verwonder-je-voetenpad – Plantentuin Meise

Een blotevoetenpad is zoveel meer dan een wandelpad: het is een ontdekkingstocht waarbij de huid, en bij uitbreiding alle zintuigen, extra worden ingezet. Spannend voor kleine en grote kinderen. Natuur-lijk valt er nog meer te beleven: er is een rozentuin, een speelbos en een vlottentocht over de vijver.

Opgelet: het Verwonder-je-voetenpad zal op 15 en 16 juli niet toegankelijk zijn wegens werken.

Voordeel Gezinsbond: 2 euro spaarkorting.

3. Hidrodoe – Herentals

doen met kleuters waterspelEen watermuseum met waterspeeltuin en waterwandeling. Aan water geen gebrek hier, en behalve leerrijk is het nog plezant ook. Misschien toch maar reservekleren meenemen?

Voordeel Gezinsbond: 1 euro spaarkorting voor volwassenen.

 

 

4. Lago-zwembaden

lago zwembad doen met kinderenWaterspeeltuin voor de kleintjes of voor oudere kleuters de wildwaterbaan of de buitenspeeltuin: leuk voor grote en kleine waterratjes bij mooi én slecht weer.

Voordeel van de Gezinsbond: 10 procent spaarkorting (behalve fitness in Zwevegem en all-in tickets)

 

Dieren kijken

5. Zoo Antwerpen (zomeractie 1 juli – 31 augustus!)

korting zoo antwerpen uitstap kinderenDé zoo is de zoo van Antwerpen, dat leidt geen twijfel. Via de Mensapenvallei wandel je naar de Buffelsavanne en de olifanten, giraffen en zebra’s. Kinderen kunnen volop ontdekken, leren én spelen.

Voordeel voor leden van de Gezinsbond: 15 procent rechtstreekse korting en 10 procent spaarkorting. Buiten de zomermaanden: 10 procent spaarkorting bij een dagticket aan de kassa.

 

6. Zoo Planckendael (zomeractie 1 juli – 31 augustus!)

planckendael korting kleuterVerken de dieren van de verschillende continenten, van Afrika tot in Amerika.  Nu extra voordeling in de zomermaanden: 15 procent rechtstreekse korting en 10 procent spaarkorting tijdens juli en augustus.

Voordeel voor leden van de Gezinsbond: 15 procent rechtstreekse korting en 10 procent spaarkorting. Buiten de zomermaanden: 10 procent spaarkorting bij een dagticket aan de kassa.

7. Pakawi park (vroeger: Olmense zoo)

olmense zoo pakawi park doen met kinderenSinds 22 juni heet de Olmense Zoo Pakawi Park. Hier krijg je 250 diersoorten te zien, van olifanten tot zangvogels. Een loopbrug tussen boomkruinen maakt dieren kijken nog spannender.

Voordeel: 15 procent spaarkorting.

 

 

Creatief & cultuur

8. Kid rock – Wetteren – 12 & 13 juli

kid rock festival kinderen wetterenEen muzikale belevenis voor groot en klein in het teken van de ruimte. Optredens van Ghost Rockers, Ketnet Band, Baba Yega en een terrein vol trampolines en springkastelen. Voor kleuters is er een kleuterdorp en randanimatie, maar ze zijn ook welkom op het gewone terrein.

Voordeel als lid van de Gezinsbond: 2 euro spaarkorting per tickets (3 euro op familietickets in voorverkoop). Let wel: de korting wordt pas eind september op je lidkaart geplaatst.

 

9. Klein Festijn – Gent – 19-28 juli

klein festijn kindertheater gentEen theaterfestival voor kleuters tijdens de Gentse Feesten. Omdat het niet altijd kermis moet zijn! Voorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar.

Voordeel voor de Gezinsbond: 10 procent spaarkorting op individueel ticket.

 

10. Zomeren in het MOT – Grimbergen – maandag/woensdag/vrijdag in juli en augustus

zomeren in het motLeren over de middeleeuwen terwijl je ook een schat kan zoeken? Ideaal!

Voordeel voor de Gezinsbond: 1 euro spaarkorting per individueel ticket.

 

 

Nog tips voor trips?

 

Ook genieten van deze kortingen? Leden van de Gezinsbond beleven meer! Klik door naar de ‘lid worden’-pagina of ontdek meer ledenvoordelen hier.
Gepubliceerd op: 22/06/2019, laatste update op: 26/10/2020

Tags: , , , , ,