bool(false)

Een heel jaar lang hebben je tieners achter de schoolbanken vertoefd. Hoog tijd dus om ze naar buiten te jagen! Maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan.

AFYA, de jeugddienst van de Gezinsbond, organiseert actieve zomerkampen voor tieners met een grote portie avontuur. Wij pikten er vijf kampen voor je uit. Zo krijg je je tiener ongetwijfeld mee naar buiten!

1. Base Camp XL (13-16 jaar)

Dit kamp is hét droomkamp voor iedereen die graag buiten speelt. Ravotten op de weides en in de bossen rondom het kampgebouw zijn hier dagelijkse kost. Dammen bouwen, een grote survivaldag, een spannende lasergame, het staat hier allemaal op het programma. Actie en avontuur verzekerd!

Alle praktische info vind je hier

2. L’aventure Française! (13-16 jaar)

Een grote portie avontuur en je Frans bijschaven? Het kan tijdens ‘L’aventure Française’. Je kind beleeft er allerlei avontuurlijke activiteiten zoals speleologie, vlottentocht of kajak, teambuilding, hoogteparcours… ‘en français’! Ze doen er zelfs een freejump, een sprong in het lege met op het einde een zachte landing. Eén en al adrenaline en enig in Europa! Je Frans bijschaven tijdens de zomervakantie is nog nooit zo avontuurlijk geweest!

Meer info? Kijk hier

3. Outdoor sportfun (9j-14j)

Houdt jouw zoon of dochter van een stevige dosis actie? Dan is Outdoor sportfun het ideale kamp hem of haar. En zeg nu zelf, wat is er beter dan bewegen met de frisse buitenlucht in je longen? Spannende bosspelen, een oriëntatietocht, kubb, verschillende bal- en slagsporten, teambuilding… Met dit rijk gevulde programma heeft je kind geen kans om zich te vervelen.

Info over het kamp vind je hier

Heb je ook een kind jonger dan 12? Lees dan zeker ‘Kamptips voor kinderen jonger dan 12’

4. Boogschieten (12-17 jaar)

Droomt je kind van een kans om zijn innerlijke Robin Hood boven te halen? Op dit kamp kan het. Elke dag staat er 2 uur boogschieten en 2 uur schermen op het programma. Al deze actie wordt aangevuld met een ruim gamma aan andere sporten zoals hockey, basketbal, frisbee… Ook een lasergame staat op het programma. Aan actie dus zeker geen gebrek.

Alle info over het kamp vind je hier

5. Vive le sport! (11j-14j)

Het Vive le sport!-kamp is ideaal voor tieners die houden van actie en taal. Een hele resem sporten komen hier aan bod: hockey, basketbal, honkbal, zwemmen, badminton… Ook enkele spannende zaken staan op het programma, zoals een lasergame en een vlottentocht. Daarnaast oefen je op een speelse manier je Frans. Amusez-vous avec nous à ‘Vive le sport’!

Klik hier voor meer info over het kamp

Een kamp gevonden dat helemaal bij jouw tiener past? Aarzel dan niet, klik door naar de website via de link en schrijf snel in.

Wil je tiener nog een ander kamp? Bekijk het volledige aanbod van zomerkampen hier.

Zoek je een kamp voor een kind jonger dan 12 jaar? Klik dan hier.

Hopelijk tot op kamp!

Tags: , , ,