Weg met schermtijd, leve gezinstijd. Tieners zijn niet het gemakkelijkste publiek om mee te krijgen naar een gezinsactiviteit, maar misschien kunnen deze activiteiten je tiener tijdens de krokusvakantie wél bekoren:

1) Waterfun bij LAGO

LAGO-zwemparadijzen, ledenvoordeel, zwemmen gezinsbondWildwaterbanen, glijbanen met kussens of in een buis: de LAGO-zwemparadijzen zijn ideaal om wat (regenachtige) uren te slijten. Heeft de tiener geen zin in fun? Baantjes trekken is ook mogelijk!

Korting als lid van de Gezinsbond:  10 procent spaarkorting op tickets en abonnementen (exclusief all in-formules).

2) Geschiedenis in Brugge

HistoriumHistorium in Brugge is de meest bezochte attractie van de Markt in Brugge. De gouden eeuw komt er voor je ogen tot leven. En als dat het niet doet voor je tiener, dan kan een beklimming van de Historium Tower met 360 graden zicht over Brugge je Instagrammende tiener wél aanspreken (foto’s met #gezinsbond altijd welkom!)

Deze toren is toegankelijk voor stoere en fitte tieners vanaf 14 jaar.

Korting als lid van de Gezinsbond: 15 procent spaarkorting.

3) Overdonderd door de ruimte

Cosmodrome KattevennenMusea zijn saai, maar astronomie spreekt nog altijd tot de verbeelding. Bij expo ‘De grote oerknal’ in Cosmodrome Kattevennen ga je 13,8 miljard jaar terug in de tijd. Je verkent de sterrenhemel van de avond en kan de vernieuwde sterrenwacht bezoeken. Kennis om indruk mee te maken!

Korting als lid van de Gezinsbond: 5 euro spaarkorting op een gezinsticket; 1,5 euro spaarkorting bij een volwassen ticket, 1 euro spaarkorting bij een ticket voor kinderen jonger dan 16 jaar.

4) Musical der musicals (28 februari, 1 maart, 2 maart)

best of musicalsSpijker met één musical meteen je basiskennis musicals bij met The best of Musicals. Alle groten passeren de revue: The sound of music, Annie, Chicago, Romeo & Juliet, Les Misérables, Grease, Evita en The phantom of the opera zijn maar enkele van de musicals die aan bod komen.

Korting als lid van de Gezinsbond: 15 procent rechtstreekse korting.

5) Naar het rode pluche

Bioscoopcheques

Filmpje meepikken, popcorn dabei: naar de cinema trekken is een klassieke uitstap die tieners wel nog kan bekoren. Maar of dat dan mét ouders is…

Korting als lid van de Gezinsbond: afhankelijk van cinemacomplex. Tickets koop je aan bij je plaatselijk verantwoordelijke of online (enkel Kinepolis). Ontdek alle mogelijkheden hier.

6) Mysterieus wandelspektakel

Bilzen MysteriesJan Decleir vertelt het verhaal van Alden Van Biesen. Bilzen Mysteries is een spektakelwandeling vol beeld-, klank- en lichteffecten én wordt begeleid met een tablet.

Korting als lid van de Gezinsbond: 2 euro spaarkorting per ticket.

TIP: Ga voordelig op stap met trein, tram of bus of maak gebruik van een Cambio-deelwagen!

 

Heb je (ook) jongere kinderen in in huis? Lees dan ook de krokustips voor 6 tot 12-jarigen en de uitstaptips voor kleuters.
Je vindt niets dat je tiener kan bekoren? Bekijk dan de volledige lijst activiteiten voor de krokusvakantie op onze fantastische ledenvoordelensite. Ben jij wel bekoord door de kortingen maar je bent nog geen lid? Dat kan snel geregeld worden!

Wil jij ook altijd op de hoogte blijven van uitstappen en voordelen met korting? Volg ons via Facebook of schrijf je in op de ledenvoordelennieuwsbrief. 
Gepubliceerd op: 22/02/2019, laatste update op: 11/06/2020

Tags: , , , ,