Zomervakantie met tieners is minder intensief: je kan ze met een (bijna) gerust hart alleen thuislaten, met een takenlijst (al dan niet gekoppeld aan de wificode van de dag). Dat neemt de nood voor gezinstijd echter niet weg. Alleen: die rollende ogen van je tieners kan je missen bij elk van je voorstellen.

Als je wil scoren, dan kan je beter deze 10 uitstapjes voorstellen aan je tieners!

Uitstapjes met muzikale vibes

 

1. Sfeervol Rijvers Festival – Zomergem – 9, 10 & 11 augustus

Dit is niet zomaar een festival: het Rijvers festival vindt plaats in het midden van de natuur, met prachtige terrassen, fonteinen en sfeervolle zithoekjes. Jongeren (en gezinnen met jonge kinderen) zijn de doelgroep en dat is ook te merken aan de vele hippe DJ’s die het festival heeft geboekt. Tijd voor een feestje?

Voordeel als lid van de Gezinsbond: 10 procent spaarkorting.

 

2. Exotisch festival Bomboclat – Zeebrugge – 23 en 24 augustus

BomboclatDit strandfestival met Jamaicaanse en Afrikaanse muziek is niet alleen onweerstaanbaar dansbaar, het is ook gratis voor kinderen tot 14 jaar. Very Instagrammable, en is dat niet wat tieners willen?

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 15 procent spaarkorting op dagtickets en festivalpassen (niet voor parking, camping en drank- en eetbonnen).

 

3. Musical ‘Fame’ in Kursaal Oostende – 5 tot 10 augustus

fame oostende ledenvoordeelMisschien eerder eentje voor de ouders dan voor de kinderen, hoewel die aangenaam verrast kunnen zijn door de universaliteit van de thema’s in deze musical. De worstelingen van het jong zijn blijven, over alle generaties heen.

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 5 euro spaarkorting op individuele tickets en tickets met kinderkorting (< 18 jaar). Niet bij groepstickets, vroegboektickets, abonnement en VIP arrangementen. De korting wordt VOOR de voorstelling op je lidkaart geplaatst.

 

Cultureel verantwoorde uitstapjes

 

4. De gouden eeuw in (en van!) Brugge

Historium in Brugge is de meest bezochte attractie van de Markt in Brugge. De gouden eeuw komt er voor je ogen tot leven. En als dat het niet doet voor je tiener, dan kan een beklimming van de Historium Tower met 360 graden zicht over Brugge je Instagrammende tiener wél aanspreken (foto’s met #gezinsbond altijd welkom!)

Deze toren is toegankelijk voor stoere en fitte tieners vanaf 14 jaar.

Korting als lid van de Gezinsbond: 15 procent spaarkorting.

 

5. Terug in de tijd in Bokrijk

korting gezinsbond kortrijkNaast het openluchtmuseum en een duik in de sixties, kan je deze zomer genieten van een expo en een zomertheater over een van vaderlands grote artiesten: Bruegel. Als dat je tiener niet helemaal wild maakt, kan je nog zwaaien met familieyoga, brood bakken of… fietsen door het water! (Weeral) scoren op Instagram en Snapchat.

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 50 procent rechtstreekse korting.

 

6. Mummies & geheimen jagen in Brugge

Het oude Egypte wordt voor je neus geïllustreerd met 200 opgegraven voorwerpen en mummies. Leer meer over deze fascinerende gewoonte, én het rotsvaste geloof van de (oude) Egyptenaren in het hiernamaals.  De jongste tieners (11-12 jaar) kunnen ook nog deelnemen aan de kinderzoektocht met Dummie de mummie. Nog tot 3 november, voor wie de zomervakantie al volgepland had…

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 3 euro spaarkorting op alle tickets ter plaatse gekocht (dus niet online)

 

Volop samen genieten

 

9. Bobbejaanland – Lichtaart – hele zomer

bobbejaanland met tienersWilde rollercoasters, coole waterattracties of virtuele achtbanen? Het kan allemaal in Bobbejaanland. Fun voor jong en oud(er).

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 3 euro spaarkorting.

 

 

 

8. Samen zwemmen en glijden – verschillende locaties – hele zomer

LAGO-zwemparadijzen, ledenvoordeel, zwemmen gezinsbondWildwaterbanen, glijbanen met kussens of in een buis: de LAGO-zwemparadijzen zijn ideaal om wat (regenachtige) uren te slijten. Ideaal voor klein (met waterspeeltuin), groot (wilde waterspellen) en sportief (baantjes trekken kan ook altijd).

Voordeel bij de Gezinsbond:  10 procent spaarkorting op tickets en abonnementen (exclusief all in-formules).

 

9. Filmpje meepikken

naar de cinema met tienersNaar de cinema trekken is een klassieke uitstap die kinderen van alle leeftijden kan bekoren.

TIP: Ook zeer geschikt bij warm weer, want: AIRCO.

Voordeel bij de Gezinsbond: afhankelijk van cinemacomplex. Tickets koop je aan bij je plaatselijk verantwoordelijke of online (enkel Kinepolis). Ontdek alle mogelijkheden hier.

 

10. FC De Kampioenen – Oostende – 3 juli tot 1 september

fc de kampioenen oostendeVoor je deze zomaar weglacht, hebben we dit hippe woord: 3D-animaties. Zelfs een tiener die met de ogen rolt bij het woord ‘kampioenen’ kan zich hier amuseren met poseren in decors, stripscènes te manipuleren of zelf te acteren. Een leuke aanvulling voor het ‘zomer 2019’-fotoboek?

Voordeel bij de Gezinsbond: gratis stripalbum van de Kampioenen (waarde: 6,50 euro) bij een bezoek aan de expo met minimum 3 personen en op vertoon van je lidkaart.

 

Nog tips voor trips?

Gepubliceerd op: 03/07/2019, laatste update op: 15/07/2019

Tags: , , ,