Regen tijdens de herfstvakantie is voldoende om de verveling te laten toeslaan. En hoewel we verveling toejuichen (ja, echt!), is het soms een beetje té. Weet je tiener met zichzelf geen blijf of komt hij of zij niet los van het scherm? Deze uitstappen kan je misschien met je tiener doen in de herfstvakantie.

*Bobbejaanland (Lichtaart)

ledenvoordeel gezinsbond bobbejaanlandRollercoasters, waterattracties of supercoole virtuele ritjes? Het kan allemaal in het plezantste land! Vanaf 16 oktober kan je ook genieten en gruwelen van Halloween in Bobbejaanland met 6 spookhuizen, 3 scarezones, 2 shows en 5 nocturnes

Waar & wanneer? Het hele jaar door in Lichtaart

Korting voor leden van de Gezinsbond: 3 euro spaarkorting

*Filmpje kijken (verschillende locaties)

naar de cinema met tienersEen filmpje op een regenachtige herfstdag: waarom ook niet?

Waar & wanneer? het hele jaar door.

Korting als lid van de Gezinsbond? afhankelijk per bioscoop.

 

*Historium (Brugge)

halloween historiumBrugge bruiste tijdens de Gouden Eeuw en in het Historium kan je met je tiener ontdekken hoe dat eraan toeging. Heel geschikt voor de les geschiedenis! Bijkomend kan ook de toren worden beklommen (toegankelijk vanaf 14 jaar).

TIP: van 19 oktober tot en met 3 november staat het Historium in het teken van Halloween. Het familyparcours wordt dan omgedoopt tot Halloween trail.

Waar & wanneer? Het hele jaar door in Brugge.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 15 procent spaarkorting (ter plaatse).

 

*Fiddler on the roof (13-20-27 oktober in Kortrijk)

fiddler on the roof korting gezinsbondEen Joodse melkboer gaat in tegen de tradities van zijn volk uit liefde voor zijn dochters. Deze musical is gebaseerd op het verhaal van Anatevka en brengt een verhaal over familie, liefde en traditie. Uitgevoerd door het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel.

Waar en wanneer: 13, 20 en 27 oktober in de Stadsschouwburg in Kortrijk

Korting voor leden van de Gezinsbond: 3 euro spaarkorting voor niet-abonnees, 1 euro spaarkorting voor abonnees.

 

* Naar een LAGO-zwembad (Beveren, Lier, Kortrijk, Pelt, Gent, Brugge en Zwevegem)

lago zwembad doen met kinderenWaterglijbanen, golfslag, wildwaterbanen, stromingsbad … voor elk wat wils in de zwembaden van Lago.

Waar & wanneer? het hele jaar door.

Korting als lid van de Gezinsbond? 10 procent spaarkorting per ticket.

 

 

*Cosmodrome (Genk)

Wetenschap en technologie voor iedereen toegankelijk maken, dat is de doelstelling van Cosmodrome-Kattenvennen. Zowel over de oerknal als over de maanlanding kunnen jij en je (klein)kind veel bijleren.

TIP: Voor Halloween is er na elke 360° show de kans om kennis te maken met mysterieuze ruimtefiguren.

 

*Domein van Han

grotten van han wildpark speleoGrotten ontdekken, op bezoek in het wildpark of de innerlijke speleoloog ontdekken: in Han-sur-Lesse valt heel wat te beleven. Ook tijdens de herfstvakantie: er is het burlen van de herten, het berenbos én een speciale Halloweenweek (Hanlloween) met een programma overdag en een avondprogramma (enkel in het Frans).

Waar & wanneer? Het hele jaar door in Han sur Lesse

Korting voor leden van de Gezinsbond: 15 procent rechtstreekse korting en 15 procent spaarkorting op een individueel ticket, 18 procent rechtstreekse korting en 15 procent spaarkorting op een combiticket.

 

Nog uitstapjes tijdens de herfstvakantie?

Bekijk hier de 11 leukste uitstapjes met kleuters

14 toffe uitstappen met kinderen tijdens de herfstvakantie

Zin in Halloween? Hier kan je terecht

Gepubliceerd op: 10/10/2019, laatste update op: 24/10/2019

Tags: , ,