De zomervakantie is iets waar naar wordt uitgekeken... door de kinderen. Voor de ouders begint een uitdagende planning voor opvang en bezigheid voor hun kinderen. Want twee maanden vakantie is wel leuk maar ook een beetje lang.

Om de verveling in de zomervakantie tegen te gaan zijn er toffe huishoudklusjes en veel te veel schermtijd. Eén van de manieren om je tiener op een toffe manier te laten amuseren is ze op kamp sturen met AFYA, de jeugddienst van de Gezinsbond.

Het aanbod aan zomerkampopties is enorm: van sportkampen tot kampen met dieren of kampen met multimedia. We pikten er een 4 uit voor ‘jonge tieners’ en nog eens 4 voor oudere tieners. Wat dacht je van deze zomerkampen voor tieners?

Kampen 10- tot 14-jarigen

1. Paardrijkampen (10j-18j)

Het paardrijkamp in Sint-Jan-In-Eremo biedt dagelijks 2 uren rijles. Daarnaast wordt ook tijd besteed aan het verzorgen van deze prachtige dieren. Nog geen ervaring met paardrijden? Geen probleem, ook beginners kunnen hier de kneepjes van het vak leren. Deze beestige activiteiten worden door de animatoren aangevuld met sport- en spel.

Informatie voor de paardenliefhebbers!

2. Word een YouTube-ster (10j-14j)

Ja, ook jouw zoon of dochter kan een YouTube-ster worden! De deelnemers schrijven samen een scenario, ontdekken wat hun mooiste kant is voor de camera en monteren alles tot een flitsend geheel waarmee ze zeker kunnen scoren. Zeg maar dat ze dat acteertalent maar boven halen want op het ‘Word een YouTube-ster’-kamp ontdekken ze samen de nieuwste online trends en maken ze in no time een succes van hun eigen YouTube-kanaal.

Meer informatie vind je hier.

3. Robots in actie (9j-13j)

Is jouw kind gebeten door de wetenschap en helemaal into de laatste technologische snufjes? Dan is dit Robots in actie-kamp hem/haar op het lijf geschreven! Ze vertoeven elke dag in de Techniek- en Wetenschapsacademie in Houthalen waar ze hun eigen robot leren monteren en programmeren. Daarnaast zijn er ook heel wat sport- en spelactiviteiten voorzien. Geen tijd voor verveling dus!

Klik hier voor alle praktische informatie.

4. Adrenaline en waterpret in het Waterpretparkkamp! (10j-14j)

Water en kicks, dat zijn de twee hoofdingrediënten van deze waterpretparkweek. Er wordt elke dag een uitstap gemaakt naar één of meerdere toplocaties. De deelnemers krijgen een initiatie zeekajak, gaan longboarden en lasergamen in de duinen, ze brengen een bezoek aan Sea Life en het Aquafun-zwembad en als kers op de taart gaan ze naar Plopsaqua. Welke waaghals durft in elke glijbaan?

Info? Vind je hier.

 

Kampen voor 12- tot 16-jarigen

5. L’aventure française (13j-16j)

Je Frans tijdens de vakantie wat bijschaven en dat in een leuke kampsfeer: win-win! ‘En français’ maken de deelnemers kennis met speleologie, vlottentocht of kajak, teambuilding, hoogteparcours,… Ze doen zelfs een freejump, een sprong in het lege met op het einde een zachte landing. Eén en al adrenaline en enig in Europa!

Plus d’information: cliquez ici!

6. #Mega-Adventure (12-16j)

Een week lang beleeft je zoon of dochter de spannendste avonturen in Houffalize, hartje Ardennen. Tijdens het #Mega-adventure-kamp staan er heel wat avontuurlijke activiteiten op het programma: een avonturentocht, een mountainbiketocht, lasergame, klimmen en klauteren, overnachting in open lucht. Spanning en adrenaline verzekerd!

Dit kamp gaat twee keer door in juli: de eerste week en de tweede week. Liever een avontuurlijk kamp in augustus? Dan kan je terecht bij Adventure into the wild.

7. Speuren en puzzelen met Escape Room (12j-16j)

Voor de echte speurneuzen heeft AFYA dit jaar een gloednieuw kamp klaarstaan. Tijdens het Escape Room kamp krijgen de deelnemers dagelijks een heuse escape-opdracht voorgeschoteld: binnen de opgegeven tijd met het team ontsnappen uit de ruimte door het oplossen van puzzels, raadsels, aanwijzingen,… Ze mogen zelfs een eigen escape room ontwerpen voor hun medekampgenoten! Zonder twijfel een week vol spanning en speelplezier.

Alle informatie vind je hier.

8. De digitale wereld

Is jouw zoon of dochter helemaal verslingerd aan fotografie of wil hij/zij leren video’s maken? Dan kunnen ze helemaal digitaal gaan op dit kamp. Leuk detail: het thuisfront kan het kamp volgen via een blog, via YouTube of Facebook of wie weet zelfs via een livestream!

Informatie over dit kamp: klik hier.

Je kind wil iets anders? Bekijk hier het volledige aanbod zomerkampen. Op zoek naar een kamp voor een kind jonger dan 12 jaar? Klik dan hier!

Goed om weten!

* AFYA zet ook in op kampplaatsen voor jongeren uit een gezin met een laag inkomen. Je kan deze sociale korting verkrijgen via de website Vakantieparticipatie. Meer informatie vind je onder het luik ‘sociale korting’ op deze pagina. Lees in De Bond van 21 maart ook een reportage over de samenwerking tussen AFYA en Stapke in de wereld.

* Wat een kamp kan betekenen voor kinderen uit een kwetsbaar gezin: lees het artikel.

* Een kamp gevonden dat helemaal bij jouw kind past? Schrijf in voor 1 april en geniet van een vroegboekkorting van 15 euro. Enkel voor leden van de Gezinsbond!

* Je kan vandaag nog lid worden van de Gezinsbond en meteen meer dan je lidgeld terugverdienen: leden krijgen sowieso 40 euro korting per kamp of vakantie!

* Voor de paaskampen is er ook nog plaats! Leden van de Gezinsbond krijgen hier een lastminute korting van 20 euro!

Hopelijk tot op kamp!

Tags: , , ,