Jij wil ook lid worden van de Gezinsbond?

Super! Je kan je lidmaatschap van de Gezinsbond op drie manieren regelen:

 • Online lid worden:

Klik op online lid worden, vul je gegevens in en regel de betaling van het lidgeld online.

 • Via overschrijving lid worden:

Klik op lid worden via overschrijving, vul je gegevens in en ontvang de gegevens om het lidgeld over te schrijven.

 • Gratis kennismakingslidmaatschap

Ben je net mama of papa geworden en was je nog nooit eerder lid van de Gezinsbond? Vraag dan hier een gratis kennismakingslidmaatschap aan.

Meld de geboorte via dit formulier en je wordt niet alleen lid, je krijgt ook het blad Brieven aan Jonge Ouders, van zwangerschap tot kleuter.

Wil je al zien hoe dat tijdschrift eruit ziet? Bekijk de eerste drie nummers onderaan op deze pagina.

Beperkt inkomen

Voor mensen met een beperkt inkomen, is er ook de mogelijkheid om aan de helft van de prijs lid te worden. Daarvoor vraag je bij onze ledenadministratie een formulier op dat je kan invullen en terugmailen naar ledendienst@gezinsbond.be.

Wie daar liever hulp bij heeft, kan langsgaan bij een CAW, Welzijnsschakels of een andere vereniging die is aangesloten bij het Fonds Vrijetijdsparticipatie.

Je weet nog niet of je lid wil worden?

Begrijpelijk: je wil weten waar je geld naartoe gaat! Wie of wat is de Gezinsbond, waar staan we voor, wat doen we eigenlijk, wat betekent jouw lidmaatschap?

Lid worden van de Gezinsbond betekent dat je onze werking ondersteunt. In ruil voor die steun werken 200 mensen en 13.000 vrijwilligers dagelijks aan de belangen voor alle gezinnen, groot of klein, arm of rijk.

 • De studiedienst onderzoekt de wetsvoorstellen om te zien of gezinnen er echt op vooruit gaan en lanceren op belangrijke thema’s voor gezinnen (betaalbare opvang en onderwijs, belastingen en financiën, veilig verkeer, gezonde lucht en voeding) ook voorstellen.
 • Sociaal-cultureel werk organiseert lezingen en vormingen om ouders te ondersteunen bij de opvoeding.
 • De Gezinsbond werkt ook dagelijks aan kortingen en voordelen voor gezinnen: bij musea, pretparken, musicals, Kinepolis, De Lijn én winkels, zoals plaatselijke handelaars, Brantano, Standaard Boekhandel, … Bekijk hier alle voordelen voor leden. Wie de lidkaart inzet, haalt het lidgeld eruit.
 • Via onze magazines krijg je in elke levens- en opvoedingsfase de gepaste informatie. Voor jonge ouders is er Brieven aan Jonge Ouders, voor ouders van tieners is er BOTsing, en voor alle leden is er De Bond, onze nieuwsbrief en goedgezind.be. Informatie, weetjes én verhalen uit het leven gegrepen.
  Gratis advies bij de sociaal-juridische dienst, de energieconsulenten of de consumentenwerking.
 • Kampen, sporten en vakanties voor gezinnen. Ook voor wie alleenstaand is of voor wie extra zorg nodig heeft. Onze dochterorganisaties AFYA (jeugddienst, kamp voor kind en tiener) en Gezinssport Vlaanderen (sportdienst) werken dag in, dag uit aan een boeiend en gevarieerd aanbod, voor iedereen.
 • Meer lezen over de visie van de Gezinsbond? Dat kan op deze pagina.

Word jij een van ons?

Voeg je bij de 250.000 gezinnen en 13.000 vrijwilligers en help ons de belangen van gezinnen te verdedigen!

Klik hier om online lid te worden, of hier om het lidgeld via overschrijving te regelen.