Jij wil ook lid worden van de Gezinsbond?

Super! Lid worden van de Gezinsbond kan voor 42 euro per gezin per jaar. Door de vele voordelen, is dat lidgeld zo terugverdiend.

Je kan je lidmaatschap van de Gezinsbond op drie manieren regelen:

  • Online lid worden:

Klik op online lid worden, vul je gegevens in en regel de betaling van het lidgeld online.

  • Via overschrijving lid worden:

Klik op lid worden via overschrijving, vul je gegevens in en ontvang de gegevens om het lidgeld over te schrijven.

  • Gratis kennismakingslidmaatschap

Ben je net mama of papa geworden en was je nog nooit eerder lid van de Gezinsbond? Vraag dan een gratis kennismakingslidmaatschap aan.

Meld de geboorte via dit formulier en je wordt niet alleen lid voor een jaar, je krijgt ook het blad Brieven aan Jonge Ouders, van zwangerschap tot kleuter. Hoe dat tijdschrift eruit ziet? Bekijk de eerste drie nummers hier.

Beperkt inkomen

Voor mensen met een beperkt inkomen is er ook de mogelijkheid om aan de helft van de prijs lid te worden. Daarvoor vraag je bij onze ledenadministratie een formulier op dat je kan invullen en terugsturen naar contact@gezinsbond.be.

Wie daar liever hulp bij heeft, kan langsgaan bij een CAW, Welzijnsschakels of een andere vereniging die is aangesloten bij het Fonds Vrijetijdsparticipatie.

Je weet nog niet of je lid wil worden?

Begrijpelijk: je wil weten waar je geld naartoe gaat! Wie of wat is de Gezinsbond, waar staan we voor, wat doen we eigenlijk, wat betekent jouw lidmaatschap?

Lid worden van de Gezinsbond betekent dat je onze werking ondersteunt. In ruil voor die steun werken 140 mensen en 12.000 vrijwilligers dagelijks aan de belangen voor alle gezinnen, groot of klein, arm of rijk.

  • De studiedienst onderzoekt de wetsvoorstellen om te zien of gezinnen er echt op vooruit gaan en lanceren ook voorstellen op belangrijke thema’s voor gezinnen (betaalbare opvang en onderwijs, belastingen en financiën, veilig verkeer, gezonde lucht en voeding).
  • Sociaal-cultureel werk organiseert lezingen en vormingen om ouders te ondersteunen bij de opvoeding.
  • De Gezinsbond werkt ook dagelijks aan kortingen en voordelen voor gezinnen: bij musea, pretparken, musicals, Kinepolis, De Lijn én winkels, zoals plaatselijke handelaars, Brantano, Standaard Boekhandel, …  In geen tijd is je lidgeld terugverdiend.
  • Via onze magazines krijg je in elke levens- en opvoedingsfase de gepaste informatie, weetjes én verhalen uit het leven gegrepen.. Voor jonge ouders is er Brieven aan Jonge Ouders, voor ouders van tieners is er BOTsing, en voor alle leden is er De Bond, onze nieuwsbrief en goedgezind.be. Voor grootouders is er sinds juni 2019 een nieuw magazine, GROOTouders en een eigen nieuwsbrief. Inschrijven kan via dit formulier.
  • Leden kunnen gratis beroep doen op advocaten bij vragen en problemen over hun belastingen, de echtscheiding, problemen met kredietkaarten of waarborg die wordt geweigerd. Ook bij vragen over energiezuinige investeringen of opvoeding kan je bij ons terecht. Klik hier voor deze diensten.
  • Kampen, sporten en vakanties voor gezinnen. Ook voor wie alleenstaand is of voor wie extra zorg nodig heeft. Onze dochterorganisaties AFYA (jeugddienst, kamp voor kind en tiener) en Gezinssport Vlaanderen (sportdienst) werken dag in, dag uit aan een boeiend en gevarieerd aanbod, voor iedereen.
  • Meer lezen over de visie van de Gezinsbond? Dat kan op deze pagina.

Word jij een van ons?

Voeg je bij de 200.000 gezinnen en 12.000 vrijwilligers en help ons de belangen van gezinnen te verdedigen!

Klik om online lid te worden, of om het lidgeld via overschrijving te regelen.