Het verlies van een kind tijdens de zwangerschap of vlak na de geboorte draag je je hele leven met je mee. Er wordt soms gefluisterd: ‘Het is beter om te proberen te vergeten…’, hoewel dit soort verlieservaring een leven lang doorwerkt. Ook voor de naaste omgeving is dit verlies een confrontatie. Familieleden en vrienden weten niet altijd hoe zij steun kunnen geven aan de rouwende ouders. Met de video ‘Verre van Weg’ geeft de Gezinsbond een stem aan dit verdriet.

‘Verre van Weg’ schenkt aandacht aan sterrenkindjes. In een collage van verhalen brengt Caroline Meerschaert de ervaring van het verlies van een kind rond de geboorte in beeld. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte als er geen herinneringen zijn?

Verre van Weg: bekijk hier de video

Dossier Sterrenkindjes

In het dossier Sterrenkindjes lees je meer getuigenissen en vind je informatie voor wanneer jij als ouder of grootouder, of iemand in je omgeving, getroffen wordt door dit immense verlies.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 17/11/2022, laatste update op: 21/07/2023