Pasen is supertof want: paaschocolade! Alleen, het is wel wat véél chocolade en op den duur heb je er toch genoeg van… en zit je met overschot. De oplossing kan zijn om het weg te geven. Of… om creatief te zijn in de keuken!
Alles is natuurlijk afhankelijk van de paaseitjes die je over hebt. Holle, gevulde, verschillende soorten chocolade of niet?
Paaseieren van één chocoladesoort
Je kan de chocolade smelten en er een heerlijke chocoladefondue met vers fruit of dame blanche mee maken. Of een voorraad chocolade-aardbeien, hmmm!
Verwerken kan in zowat alles: cake, koekjes, brownies, chocolademousse, chocopasta… wat je maar kan bedenken eigenlijk!
Paaseieren van verschillende soorten
Chocolademelk! Of in stukjes gehakt in koekjes of cake.
Witte chocolade
Panna Cotta van witte chocolade of witte chocolademousse: het is eens iets anders
Gevulde eitjes
Deze zijn moeilijker te verwerken, tenzij je er genoeg hebt met dezelfde vulling. Chocolademelk is een idee. De volle chocolade-eitjes kan je op dezelfde wijze gebruiken als de gewone chocolade-eieren, die met vulling kan je beter apart houden. Eitjes met praliné- of notenvulling passen nog wel in chocolademelk. Pas op, deze zijn zeer zoet!
Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.
Gepubliceerd op: 21/04/2017, laatste update op: 29/06/2023