Een avondje weg met twee, en even nergens aan moeten denken. Ben je lid van de Gezinsbond? Dan vraag je in een paar muisklikken een betrouwbare kinderoppas aan.

Planning met een poule

In het gezin van Els Libeer, Patsy Baelen en hun drie dochters Marie (8), Clarisse (6) en Rosie (6) is ‘ babysits boeken’ een vast onderdeel van de gezinsplanning. ‘Zonder hen zou het hier niet draaien’, lacht mama Els.

‘Patsy en ik werken allebei in ploeg. Ik in de zorg, Patsy als opvoedster. We hebben bovendien drie pittige en actieve dochters. Dankzij onze poule van een vijftal babysits kunnen wij onze job doen, zien onze dochters enkel vertrouwde gezichten en trekken wij met een gerust hart de deur achter ons dicht.’

Digitaal aanmelden

‘Wij maken ondertussen al meer dan vijf jaar gebruik van de Kinderoppasdienst en het is ook gewoon een goed systeem’, vertelt Els. ‘Via de website klik je je vaste babysits aan.

Je hebt ook een plaatselijke coördinator, een vast aanspreekpunt. Bij ons is dat Geraldine. Ze kent ons gezin en alle babysits hier in de buurt, en dat stelt gerust.’

LEES OOK > Josefien (15) is kinderoppas bij de Gezinsbond: ‘Ik keek hard uit naar die eerste keer babysitten’

Felle dochters

Els en Patsy maken gebruik van de kinderoppasdienst van de Gezinsbond: 'Zonder hen zou het hier niet draaien'

‘Ons gezin is niet het gemakkelijkste, denk ik’, lacht Els. ‘We hebben drie felle dochters en ook nog eens onregelmatige werkuren.

Als ik nachtdienst heb en mijn vriendin vroegdienst, hebben we een babysit nodig die ‘s morgens bij ons thuis komt om de kindjes wakker te maken en aan te kleden. Ons ploegje vaste babysits is ondertussen goud waard!’

Kinderoppas in de buurt

‘Al onze oppassers wonen in de buurt. Dat is echt wel een voordeel. De babysits kennen de huisregels, en ze weten dat ze ook streng mogen zijn voor onze dochters. De babysit moet hier baas durven spelen.

‘Onze vaste babysits behoren tot ons sociaal netwerk. Sommigen hebben zelfs een huissleutel’

Met onze vaste oppassers hebben we een goede klik. Ik voel dat ook meteen als iemand voor het eerst bij ons binnenstapt. Babysits die hier komen om in de zetel op hun iPhone te spelen, zullen niet lang blijven (lacht).’

LEES OOK > Hoe bereid je (jezelf en) je kinderen voor op een babysit?

Blindelings vertrouwen

‘De babysits die we leerden kennen via de Gezinsbond behoren echt wel tot ons sociaal netwerk. Een aantal babysits komen hier al bijna zes jaar en je ziet die ook groeien. We vertrouwen hen blindelings en sommigen hebben zelfs een huissleutel.

Een van onze babysits is nog komen helpen op een verjaardagsfeestje van een van de kinderen, en is nu zelf een mini-onderneming gestart om kinderfeestjes te organiseren. Je vertrouwt hen je kinderen toe, dus het is ook gewoon plezant om een goede band op te bouwen.’

Toch nog een terrasje

Of Els en Patsy met hun onregelmatige job en druk gezin tijd hebben om nog terrasjes te doen, en ook eens met twee een stapje in de wereld te zetten?

‘Veel te weinig! We hebben voor onze jobs al zo vaak een babysit nodig dat we ons schuldig voelen als we ook nog eens eentje willen boeken voor een avondje weg. Al hebben we met Moederdag wel onverwacht een terrasje gedaan. Met twee! Met dank aan onze lieve babysits (lacht).’

LEES OOK > Relatie na de baby: niet altijd simpel

Kinderoppasdienst?

Ben je lid van de Gezinsbond, registreer je dan snel voor de Kinderoppasdienst. Onze plaatselijke coördinator komt eerst even kennismaken en daarna vraag je in enkele muisklikken een babysit (uit je buurt) aan.

Per uur betaal je vijf euro, voor een overnachting 25 euro. Je betaalt per oppasbeurt ook nog 2 euro verzekering. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en geniet je dubbel en dik van dat langverwachte stapje in de wereld!

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 26/05/2021, laatste update op: 21/06/2023