Een zomer is niks zonder zon en waterspelletjes! Ideaal om (een beetje) af te koelen, verveling op afstand te houden en heel veel plezier te beleven. Waterballonnen, waterpistolen en zwemmen in een zwembadje kent iedereen wel. Maar kennen je kinderen ook deze coole waterspelletjes?

6 coole waterspelletjes om af te koelen

Voor je start met deze leuke spelletjes, nog even dit: als het door extreme droogte afgeraden wordt om water te verspillen, dan zijn deze waterspelletjes uiteraard niet het beste idee.

Maar wat je wél kan doen, is regenwater hergebruiken om je waterballonnen te vullen of je waterslide te maken. Met een beetje creativiteit lukt het je zeker!

1. Vervang de bal door een waterballon

Waterballonnen gooien is leuk. Tennissen of baseballen met waterballonnen: dubbel zo leuk!

2. Maak je eigen waterslide

Nodig: vuilniszakken, water en (veel) shampoo. En plaats om te glijden natuurlijk …

LEES OOK > Buiten spelen stimuleren: 5 leuke spelletjes

3. Spring over het water

Gebruik de tuinslang om een waterstraal te spuiten richting die trappelende kindervoetjes. De kinderen moeten erover springen. Wie de voeten het langst droog houdt, wint!

4. Vorm menselijke zeepbellen

Nodig: een hoepel, een kinderzwembadje en véééééél zeepbellenzeep. Wie maakt de grootste?

5. Schilder met waterballonnen

Vul (water)ballonnen met een mengeling van water, talkpoeder of maïzena en kleurstof/verf en eindig met een kunstwerk op straat of de oprijlaan! De voorbereiding verloopt gemakkelijker met een pomp om (water)ballonnen te vullen.

Varianten van dit spel vind je op deze blog.

6. Speel watertikkertje

Voeg een beetje kleurstof toe aan het water in (gelijke) waterpistolen, trek de kinderen een goedkoop wit T-shirt aan en laat het spel beginnen. Wie heeft wie waar geraakt, dat is achteraf goed zichtbaar!

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 13/06/2017, laatste update op: 03/08/2023