Spenderen je kinderen nogal veel tijd achter hun scherm en krijg je ze moeilijk warm voor een gezinsuitstap? Met Vakantievlinders selecteerden we meer dan 30 leuke locaties waar je fijne familiemomenten beleeft. Wij geven hier alvast 5 tips voor uitstapjes met kinderen waarmee je tijdens de zomervakantie ongetwijfeld scoort!

Uitstapjes met kinderen

1. Robotland

Houdt jouw kind van robots? Dan is Robotland zeker een bezoekje waard. In dit leuke en leerzame park kunnen kinderen en volwassenen alles leren over nieuwe transport- en robottechnieken.

Stap in een vliegtuigsimulator, fiets met VR over de Grand Canyon, laat een drone vliegen, bestuur een compactlader, een grijpkraan of beweeg een robotarm. In Robotland kun je alles zelf uitproberen! Dit park is voor kinderen van 4 tot 99 jaar en biedt plezier, leren en beleven.

2. Bilzen Mysteries

Beleef een superleuke speurtocht op het domein van Alden Biesen met “Het Complot”. Volg commissaris Angel (gespeeld door Joke Devynck) in haar onderzoek naar een mysterieus ongeval. Ontdek wie de dader(s) zijn en wie er nog meer bij het complot betrokken is. Klaar om de speurder in jezelf te ontdekken?

3. Aqualibi

Nood aan een beetje afkoeling? Plan dan een uitstapje naar Aqualibi. Dit waterpark heeft voor iedereen iets leuks. Of je nu houdt van spannende glijbanen of liever ontspant in rustige waterzones, Aqualibi heeft het allemaal. Het is de perfecte plek voor een dag vol waterpret voor jong en oud.

4. The Park

The Park, dat is virtual reality voor iedereen, jong en oud. Ontdek VR samen met je gezin en werk samen in een virtuele wereld. De speelruimtes zijn 100-200 m² groot en laten je de echte wereld even vergeten. Er zijn verschillende spellen waar je samen missies kan voltooien in de virtuele wereld. Na een korte uitleg ga je met je team op avontuur. Je kan de spellen spelen met 2 tot 8 personen.

5. Bellewaerde Park

Bellewaerde Park is een geweldig recreatiepark dat een attractiepark, dierenpark en natuurpark combineert. Dit is uniek in België!

Ontdek 34 spannende attracties, van familiecoasters tot waterattracties. Sta oog in oog met indrukwekkende dieren zoals giraffen en tijgers en geniet van de mooie natuur.

En, vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan Bellewaerde Aquapark voor nog meer waterpret.

Bekijk een overzicht van alle gezinsuitstapjes voor nog meer inspiratie.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 05/07/2021, laatste update op: 04/07/2024