Spenderen je tieners nogal veel tijd achter hun scherm en krijg je ze moeilijk warm voor een gezinsuitstap? Met Vakantievlinders selecteerden we meer dan 30 leuke locaties waar je fijne familiemomenten beleeft. Wij geven hier alvast 5 tips voor uitstapjes met tieners waarmee je tijdens de zomervakantie ongetwijfeld scoort!

Uitstapjes met tieners

1. Jules Destrooper Bezoekerscentrum

Op zoek naar een leerrijke én lekkere activiteit tijdens de zomervakantie? Breng dan eens een bezoekje aan het Jules Destrooper Bezoekerscentrum.

Wandel doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes. Kom alles te weten over de oude familierecepten en de huidige productieprocessen en ontdek de kwaliteit, traditie en pure ingrediënten. Proeven mag!

2. Atomium + Design Museum Brussels

Een bezoekje aan het Atomium is altijd een goed idee! Het monument is tot op vandaag nog steeds hét symbool van Brussel en België.

Laat je meevoeren door de buizen en bollen en ontdek de unieke interieurarchitectuur, de permanente en tijdelijke expo’s en een prachtig panoramisch zicht over de stad.

Met je ticket voor het Atomium heb je ook toegang tot het Design Museum Brussels, gelegen op 150 m van het Atomium.

3. Bobbejaanland

Wilde rollercoasters of coole waterattracties? Bobbejaanland is de perfecte daguitstap voor jong en oud.

Meer dan 35 attracties in originele themazones wachten op je om er een onvergetelijk moment van te maken met vrienden of familie.

4. Domein van de Grotten van Han

Op het domein van de Grotten van Han valt er heel veel te beleven. Wandel door het Wildpark en spot de Europese Big 5! Of ontdek je innerlijke speleoloog en klauter onder de grond in de grotten.

5. Zwemparadijs Hengelhoef

Nood aan een beetje afkoeling? Plan dan een uitstapje naar Hengelhoef.

Het zwemparadijs bestaat uit een indoor zwembad met verschillende wildwaterbanen, golfslagbaden en glijbanen.

Daarnaast is er ook een buitenzwembad en een recreatieplas met uitgestrekte stranden en ligweiden.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 05/07/2021, laatste update op: 10/05/2023