Dankzij onze smartphone staan we sneller in verbinding met elkaar dan ooit. Als gezin kun je dat goed gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat er apps zijn die de boodschappen en huishoudklusjes makkelijker maken, waarbij je agenda’s kan delen en waarbij je een foto-album kan maken en delen met de hele familie? Lees snel verder en ontdek ons lijstje van 25 handige apps voor gezinnen!

Nooit meer je boodschappenlijstje vergeten

Niets vervelender dan je lange boodschappenlijst waar je zoveel tijd in gestopt hebt, laten liggen op de keukentafel en daar pas achter komen als je al in de supermarkt staat… Gelukkig zijn er handige apps die je daarbij kunnen helpen. Boodschappen, maar ook allerlei andere takenlijstjes, maak je met:

LEES OOK > Smartphoneverslaving? 8 tips om minder op je scherm te kijken

Gedeelde kalender

Vaak is het een echte uitdaging om te onthouden wat elk gezinslid te doen heeft. Wanneer was die tandartsafspraak, die meeting, dat groepswerk, die hobby? Wat gaan we eten vanavond en wie eet mee? Eén kalender met een overzicht van alle activiteiten van alle gezinsleden… Deze kalenderapps voor gezinnen kunnen je de oplossing bieden:

Verdeel de huishoudelijke taken

De motivatie voor huishoudelijke taken is soms ver te zoeken bij kinderen… Gelukkig zijn er manieren om helpen in het huishouden wel leuk te maken! Wat dacht je van een app waarin je de taken kunt verdelen onder alle gezinsleden en ervoor beloond wordt als je je klusje hebt gedaan? Probeer deze apps zeker eens uit:

LEES OOK > Ideale huishoudtaakjes voor peuters en kleuters

Fotoalbum enkel voor familie

Het is heel makkelijk dat bijna iedereen nu een smartphone heeft en foto’s maakt, maar die foto’s achteraf uitzoeken en bundelen, verloopt vaak wat moeizamer. Ideaal zijn deze apps waar je privé foto’s kunt delen met je familie, op elkaars foto’s kunt reageren en zelfs fotoalbums kunt samenstellen:

Smartphonegebruik van je kinderen in het oog houden

Als ouder wil je graag weten hoe lang en waarvoor je kinderen hun smartphone gebruiken, zeker als ze nog jong zijn. Bepaalde soorten websites die niet geschikt zijn voor kinderen blokkeren, schermtijdlimieten instellen en hen beschermen tegen bijvoorbeeld cyberpesten, kan met deze apps:

LEES OOK > Help, hoe maak je afspraken over schermtijd?

Nog meer handige apps voor gezinnen

  • Bijhouden van klantenkaarten: Stocard
  • Nooit meer het afval vergeten buiten zetten met Recycle
  • Onmisbaar als je (kleine) kinderen hebt: de EHBO-app van het Rode Kruis
  • Je kind zelf leren sparen of familie laten meesparen voor cadeaus: Yongo

Alle handige apps voor gezinnen in dit artikel werken zowel met iOS als met Android. Hopelijk maken ze de organisatie van je gezinsleven net dat tikkeltje makkelijker en leuker!

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 23/02/2020, laatste update op: 27/09/2023