Op zoek naar een ontspannende gezinsuitstap? Dan zorgen we graag voor inspiratie. Met Vakantievlinders selecteerden we meer dan 30 leuke locaties waar je fijne familiemomenten beleeft. Hier volgen alvast vijf tips die kunnen helpen om je kroost te overtuigen.

1. Bilzen Mysteries

De speurtocht Het Complot is een interactief misdaadspel voor jong en oud. Volg commissaris Angel (Joke Devynck) in haar onderzoek naar het complot over een raadselachtig ongeval. Vind de dader(s) die achter het ongeval zit(ten) en zoek uit wie mee in het complot zit.

Laat de speurder in je los en zie wat anderen niet zien!

2. Bobbejaanland

Ga naar Bobbejaanland: hét gezelligste familiepark voor jong en oud. Met meer dan 40 attracties en verschillende themazones is een onvergetelijke
daguitstap gegarandeerd.

Blikvanger dit jaar is Terra Magma, de spannende waterattractie die een chaotische rit maakt door het hart van de mysterieuze vulkaan. Stap jij mee aan boord?

3. De Grotten van Han

In het wildpark van het Domein van de Grotten van Han, het grootste dierenpark van België in een groene oase, kom je oog in oog te staan met de
Europese Big 5 terwijl je volop geniet van adembenemende panorama’s.

Ontdek ook de geologische wonderen van de betoverende Grot van Han met haar onderaardse rivier en talrijke druipsteenformaties

LEES OOK > Campertrip met kinderen – dag 1: ZOO Planckendael

4. Historium

Maak een magische tijdreis naar middeleeuws Brugge met Jan van Eyck. Op verschillende manieren ervaar je hoe men woonde, leefde en werkte in de 15e eeuw en in VR komen verdwenen gebouwen terug tot leven.

In Historium maak je een virtuele vlucht door de oude stad, luister je hoe Jan van Eyck instructies geeft aan zijn leerjongens, ruik je de middeleeuwse straten en kijk je binnen in een echt badhuis!

5. Zwemparadijs Hengelhoef

Nood aan een beetje afkoeling? Plan dan een uitstapje naar Hengelhoef. Het subtropisch zwemparadijs werd volledig vernieuwd. Het bestaat uit een indoor zwembad met verschillende wildwaterbanen, golfslagbaden en glijbanen.

Daarnaast is er ook een buitenzwembad en een recreatieplas met uitgestrekte stranden en ligweiden.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 28/06/2023