Regen! We kunnen er ons al eens aan verwachten in dit land. Het heeft één effect op gezinnen: plots zit iedereen binnen! Help! Daarom: 8 dingen die je wél kan doen als het regent.

Ook al is verveling best oké, soms heb je als mama of papa gewoon snel wat inspiratie nodig. Dingen om te doen als het regent, bijvoorbeeld. Wat denk je van deze klassiekers?

1) In de plassen springen

Regen? Welke regen? Met regenjassen, laarzen en warme kledij aan, kunnen jij en de kinderen de hele wereld aan! Ga gewoon eens vet springen in die plassen. Alles wat anders niet mag. Pret verzekerd!

LEES OOK > Waarom ik mijn kind blootvoets in de plassen laat springen

2) Een modderpoel maken

Kleren die vuil mogen worden, wat schopjes en emmers, goede regenkledij en een pak aarde of modder = dikke fun. Dat varkentje mag daarna ook nog eens gewoon in bad. Voor wie niet te nauw kijkt op een was (of schoonmaakbeurt) meer of minder!

TIP! Leg al een dik pak dweilen en handdoeken klaar bij de deur om het ergste op te vangen.

3) Kijken naar de regendruppels op het raam

Fascinerend welke baan de regendruppels volgen. Kan je kind voorspellen waar de regendruppel terecht zal komen? Kan hij de druppel volgen met zijn vinger? Ziet hij hoe het licht erin schijnt?

4) Binnenpicknick houden

Als jij niet naar buiten kan, moet je buiten naar binnen halen. Leg een deken en kussens op de grond, bereid een picknick en doe alsof het zomer is. Wie houdt het spelletje het langste vol?!

LEES OOK >  10 leuke dingen om te doen in de herfst

5) Dansen dansen dansen!

Om te bewegen hoef je niet naar buiten, dat kan binnen evengoed. Zet een leuk muziekje op, draai de volumeknop net iets luider en dans tot de vonken eraf vliegen. Kleine kinderen beleven hier echt veel plezier aan en misschien kan je de oudere wel bewegen tot een dance battle?!

6) Filmpje of foto’s maken

Als je kleuter een gewillig model is, kan je die er altijd bij betrekken. Oudere kinderen kan je zelf aan het werk zetten. Bedenk een video, clip of shoot en ga aan de slag. Verkleed, schmink, schrijf het script en monteer.

7) Gezelschapsspelletjes spelen

Het zijn klassiekers voor iets. Uno, Ganzenbord, Monopoly, Kolonisten …  de mogelijkheden zijn eindeloos. Niets in huis of beu gespeeld? Zoek een spel-o-theek in de buurt!

8) Een dekenfort maken

Stoelen, dekens, zaklampen … en dan een boekje lezen. Of een dutje doen. Of draken verjagen …

LEES OOK > 13 tips om de verveling bij kinderen te verdrijven

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 31/10/2017, laatste update op: 24/02/2022