De herfst biedt een schat aan buitenavonturen voor kinderen. Een moment om de dagelijkse drukte los te laten en de veranderende natuur in te duiken. Beetje inspiratie nodig voor activiteiten met het gezin? Deze dingen kan je samen buiten doen in de herfst.

Buiten doen in de herfst

  • Naar het bos

Een must om te doen in de herfst: de herfstkleuren zijn er nog volop en er zijn zoveel activiteiten. Een zoektocht, een speelbos, een gewone wandeling … alles kan.

  • Buitenspeeltuin

En waarom niet? Goed aangekleed kan je kind alles aan! Voorzie voor jezelf eventueel een thermos met warme koffie of thee, want jij zit natuurlijk wel te verkleumen.

LEES OOK > Risicovol spelen: tips om je kinderen veilig en avontuurlijk te laten spelen

  • Uitwaaien aan zee

Dat is gewoon altijd leuk, met of zonder strandspeelgoed.

TIP! Neem laarzen en/of reservekledij mee. De zee oefent een magische aantrekkingskracht uit

  • Nestkastje of vetbol hangen/maken

Om de vogels in de tuin de winter te helpen doorkomen, kan je een voederhuisje, een nestkastje of een vetbol zelf maken.

TIP! heb je katten of komen er vaak in de tuin? Zorg er dan voor dat het voederhuisje hoog genoeg is of dat de kat er niet bij kan.

  • Tuin opruimen

Niet helemaal wég van huis maar ook nodig en kinderen helpen nog graag in de tuin! Bladeren samen vegen, bollen planten, planten bedekken tegen de winter … het kan allemaal.

LEES OOK > Op safari dichtbij huis: ontdek welke insecten in jouw tuin wonen

Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 01/11/2017, laatste update op: 22/09/2023