In het Engels wordt het een push present genoemd, hier hoor je eerder over een baarcadeau of werpgoud. Geen al te mooie benamingen, als je ’t ons vraagt, maar het idee erachter is wél heel mooi.

Maar wat is zo’n push present nu juist? Partners geven hun vrouw een cadeau als bedanking voor het mooie kind (of kinderen als het om een meerling gaat) die zij hem of haar schonk. Het is een traditie die in sommige streken in ons land al decennia bestaat, voor anderen lijkt het iets heel Amerikaans.

Ach, wat maakt het uit: het is het idee erachter wat zo mooi is! Wij geven je alvast enkele tips voor een geslaagd baarcadeau. Misschien kan jij dit artikel heel subtiel aan je partner bezorgen?

LEES OOK > Kindje geboren? Ons gratis magazine én nieuwsbrief groeien mee met je kindje

Juweeltje met persoonlijke boodschap

Net zoals je jullie eventuele trouwringen liet graveren, kan je ook een juweeltje schenken met een persoonlijke boodschap. Een kettinkje, armband of zelfs horloge met jullie favoriete liefdeszin (denk maar aan ‘To the moon and back’ of ‘Forever and ever’), de geboortedatum en/of naam van jullie baby, of jullie initialen.

Fotoshoot

Foto’s vormen niet voor niets een blijvende herinnering, dus waarom geen fotoshoot van jullie gezin cadeau doen? Mooie beelden die de liefde tussen jullie en voor jullie baby echt weten te vatten en die je daarna in huis kan ophangen.

Een (extra) steentje

Heb je een trouwring? Laat er dan een (extra) steentje op plaatsen. De ring symboliseert jullie liefde, dat steentje de bezegeling ervan. Wist je dat er voor elke maand een andere geboortesteen bestaat? Die van juli is de robijn, april heeft de diamant en september de saffier.

LEES OOK > Nina Mouton over zelfzorg in relaties: ‘Het zit in héél kleine dingen: eens knipogen naar mekaar, bijvoorbeeld’

Weekendje weg

Het is niet iets waar het hoofd van een jonge mama meteen naar staat, zo vlak na een bevalling, maar daar denkt ze wellicht anders over na enkele weken of maanden. Heel even er tussenuit met zijn drieën, en extra hard genieten van de tijd samen, in een mooie omgeving.

Tatoeage

Toegegeven, zeker geen cadeau waarmee je elke mama blij maakt. Maar misschien is jouw partner wel te vinden voor een eeuwige herinnering aan de komst van jullie kleintje?

Verwen- of beautybehandeling

Schenk je partner een halfuur, een uur of misschien zelfs langer tijd voor zichzelf. Want nu de dagen in het teken staan van zorgen voor de baby, schiet zelfzorg er vaak bij in. En laat dat nu net zijn waar een jonge mama extra veel behoefte aan heeft in deze drukke periode. Laat haar dus eens extra hard verwennen, en geef een verwen- of beautybehandeling als push present.

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Daarom krijg je als jonge ouder gratis ‘Brieven aan Jonge Ouders’, een tijdschrift van de Gezinsbond boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Ook kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief die perfect de leeftijd van je kindje volgt. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 08/03/2022