Akkoord, een baby heeft wel wat nood aan specifieke dingen, zoals kleren en luiers. Maar tegelijk zijn er ook een pak spullen die je eigenlijk niet nodig hebt voor een baby.

  • Sterilisator

Om te steriliseren is het enige wat je nodig hebt een pot gevuld met water en een deksel. Minimum vijf minuten laten doorkoken en het is gesteriliseerd.

  • Beddengoed

Vergeet bedomrandingen, kussens of te veel lakens en dekens: ze vormen een risico voor wiegendood en zijn af te raden voor baby’s. In principe zou je baby aan een slaapzak voldoende moeten hebben. Is het toch wat te koud, dan kan je een bijkomend lakentje overwegen.

Let wel op dat je baby het niet te warm krijgt, en vouw lakens nooit dubbel.

  • Een kussen

Baby’s hebben geen kussen nodig. Bovendien vormen kussens een risico voor wiegendood. Baby’s kunnen hun hoofd nog niet goed bewegen of zich nog niet omdraaien als ze zuurstoftekort krijgen.

LEES OOK > Geboortelijst: de 21 populairste items voor je kleine spruit

  • Schoenen

Ja, schattig zijn ze wel, maar baby’s kunnen niet lopen en dus hebben ze geen schoenen nodig. Bovendien zijn ze erg soms lastig aan te krijgen en kunnen ze de beweging van de baby verhinderen.

  • Luiervuilbak

Plaats een kleine vuilbak bij de ververstafel zodat je die vaak genoeg ververst. Te vieze geurtjes? Plak dan een luchtverfrisser aan de binnenkant van het deksel. Of gooi de pamper meteen na het verversen in de grote vuilzak.

  • Een wieg

Het hoort bij het romantische beeld van een baby in huis en komt altijd terug in chique babykamers, maar een baby kan maar een zeer beperkte tijd in een wieg liggen.

Een reiswieg kan een goede vervanger zijn: zo heb je een ‘kleine’ slaapplaats voor je pasgeborene (die je niet meer terugvindt in een gewoon babybed) en kan je het ook gebruiken voor onderweg.

LEES OOK > Deze dingen kan je perfect tweedehands kopen voor je baby

  • Krabwanten

Je gebruikt dat een dag, of twee en dan niet meer. Want het is irritant en ja, de babynagels zijn lang, maar zo extreem krabben ze zichzelf nu ook weer niet. En je kan er ook een babysok over hangen.

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Onze nieuwsbrief voor jonge ouders groeit mee met je kindje en zit boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Schrijf je hier snel in!

 

Gepubliceerd op: 16/01/2017, laatste update op: 03/05/2023