Wat?
Ontdek de complexiteit van autisme en gamen tijdens ons informatieve webinar, speciaal ontworpen voor ouders! 👨👩👦 Mis deze kans niet om dieper in te gaan op de uitdagingen die ouders van kinderen met autisme tegenkomen als het gaat om gamen, en ontdek manieren om hun gamingervaring positief te beïnvloeden.
🎮 Je ontdekt er hoe je de wereld van autisme en gamen kunt begrijpen en ondersteunen! 🔍
Het webinar wordt gegeven door experts Adi van den Brande (van Het Lampje) en Matthias Dewilde (van Gamechangers). Schrijf je vandaag nog in en empower jezelf als ouder! 💪
Een webinar van Veilig Online in samenwerking met Gezinsbond en Child Focus
Onze experten beantwoorden nog enkele vragen
Na het webinar zijn er nog enkele vragen die we hebben voorgelegd aan onze experten Adi en Matthias. Via enkele filmpjes geven ze een antwoord op deze vragen. Klik op de linken voor de filmpjes.
- Matthias over het samen instellen van een account als jouw kind/ jongere al een account heeft gemaakt
- Matthias over wat als je het gevoel hebt dat je nestverlater/ kotganger een gameverslaving zou hebben
- Adi over omgaan met agressie bij je kind tijdens het gamen- afspraken maken
- Adi over omgaan met agressie bij je kind tijdens het gamen – waarom beter geen ‘ik’ boodschap
Herbekijken?
Het webinar herbekijken kan jevia deze link
Wie?
Adi Van den Brande is de bezielster van Het Lampje, een adviesbureau voor autisme met specialisatie hoogbegaafdheid. Op deze plek, brengt ze het denkprofielen van kinderen en jongeren in kaart, zodat ze op een afgestemde manier ondersteund kunnen worden.
Ze begeleidt daarnaast ouders om vanuit kracht en rust hun opvoeding te organiseren.
Verder geeft ze ook opleidingen aan professionals en is ze de auteur van het boek ‘Toolbox, het autistische denken’. Meer info vind je terug op www.hetlampje.be
Matthias Dewilde is ervaringsdeskundige gameverslaving, auteur van het boek “Game Over” en oprichter van GameChangers, een organisatie die zich inzet tegen gameverslaving. Hij heeft al voor meer dan 40.000 leerlingen en ouders gesproken en coacht dagelijks jongeren en volwassenen naar een on- en offlineleven in balans.
Gepubliceerd op: 29/12/2023, laatste update op: 12/03/2024
Tags: Week van de opvoeding