Elk jaar een week vol applaus, vlaggen en hartjes voor iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien. Dat doen we tijdens de Week van de Opvoeding van 16 tot en met 23 mei. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. Ze verdienen het om even in de spotlights gezet te worden!

In verbinding

Week van de Opvoeding: hoera voor iedereen die kinderen en jongeren helpt opgroeien! De Gezinsbond werkt samen met VVSG en VCOK voor de organisatie van de Week van de Opvoeding.

Dit jaar staat het thema ‘in verbinding’ centraal. Want, opvoeden doe je samen: gezinnen, opvoeders, buurtbewoners, organisaties, zowel professionals als vrijwilligers. We willen connectie en ontmoeting bereiken via laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten en infomomenten.

We inspireren je de hele week

Vlaggenlijn voor je eigen gezin

De vlaggenlijn staat symbool voor verbinding. We vieren zo samen kleine en grote successen in ons werk als (groot)ouders, wat op zijn beurt weer verbindend werkt. Hang ze op bij je thuis of in je buurt. Deel zeker een foto met de #langstevlaggenlijn en #weekvandeopvoeding.

Wil je zelf een vlaggenlijn maken? Hier vind je fiche om zelf aan de slag te gaan.

Webinar ‘Opvoeden doen we samen’

Noëmi Willemen en Michel Vandenbroeck werkten de voorbije jaren aan verschillende onderzoeken. Voor hen zijn solidariteit, samenleven en gedeelde verantwoordelijkheid fundamentele waarden in opvoeden.

Tijdens dit gratis webinar op woensdag 22 mei om 20 uur delen ze hun bevindingen over andere manieren van opvoeden en ouderschap.

Klik hier om je in te schrijven.

LEES OOK > Historica en illustratrice Noëmi Willemen over kinderopvang, werk-privébalans en gezinsvergaderingen

Webinars opnieuw te bekijken

Tijdens de Week van de Opvoeding zetten we enkele van onze webinars opnieuw ter beschikking. Je kan deze herbekijken van 16 mei tot 31 mei.

Hier vind je deze webinars terug.

Lokale activiteiten

Elk jaar worden er heel wat activiteiten georganiseerd in lokale afdelingen. Je kan deze hier terugvinden.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 18/04/2024

Tags: