Die eerste schoentjes, dat moet goed zitten maar hoe pak je het aan? We hebben 6 tips voor jou op een rijtje gezet die je voor een jammerlijke miskoop kunnen behoeden. Wil je meer weten? Hieronder kom je alles te weten over die eerste stappers.

Tip 1: Begin er niet te vroeg mee

Schoentjes zijn pas nodig wanneer je baby echt begint te lopen. De voetspieren van een kind ontwikkelen zich immers beter op blote voeten. Wacht dus tot je baby de eerste stapjes zet en ga dan die eerste schoentjes kopen. Zorg er ook voor dat je kind nadien nog zoveel mogelijk op blote voeten loopt.

Tip 2: Ga met je baby naar een gespecialiseerde winkel

In de schoenwinkel kunnen ze je helpen met het bepalen van de juiste maat voor jouw baby. Let erop dat je steeds een duim tussen de schoenhiel en de voet van je kind kan steken. Zorg er ook voor dat het schoentje breed genoeg is zodat de teentjes plaats hebben. Dan zit het sowieso goed!

Tip 3: Kies voor lichte en soepele schoentjes

Die eerste schoentjes dat is best wel wennen. Hou ze dus licht, heel soepel, makkelijk om aan te doen en vooral comfortabel. Ga voor lederen schoenen, die kunnen goed ademen. Kies voor een zool van rubber, dat geeft je kind een goeie grip op de zaak.

Tip 4: Veters of velcro?

Veters kan je beter laten aansluiten aan de voet maar velcro is natuurlijk makkelijker… Waar kies je voor? Aangezien het gaat om eerste schoentjes kopen, kan je kind de schoenen nog niet zelf aan- en uitdoen. Het heeft dus weinig aan een velcrosluiting. Veters zijn de betere optie.

Tip 5: Waarom tweedehandsschoenen geen goed idee zijn

Elke voet is anders en uniek. Gebruikte schoenen nemen de vorm van de voet van de gebruiker aan. Wanneer je van gebruiker wisselt, gaan de contactpunten van de voet met de schoen op andere plaatsen liggen. Aangezien babyvoetjes nog volop in ontwikkeling zijn, kan dat voor problemen zorgen.

Tip 6: Ook de voetjes groeien razend snel!

Die eerste schoentjes kopen … het zal niet lang duren voor je er met enige weemoed aan terugdenkt. Kinderen groeien immers razend snel en dat is voor de voetjes niet anders. Controleer daarom om de 3 maanden de schoenen van je kindjes. Alweer te klein? Dat is normaal. Een kindervoet groeit gemiddeld een kleine maat per 3 maanden.

LEES OOK: eerste stapjes bij onze baby’s een maand later dan elders

Op de hoogte blijven van al onze laatste tips? Volg ons via:

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn

Tags: , , ,