Tijd maken voor elkaar als koppel met jonge kinderen is niet gemakkelijk. Wanneer ben je laatst nog eens op een echte date geweest? Geen zorgen, met weinig moeite en deze tips ga je gewoon thuis op date terwijl de kinderen slapen!

Thuis date: in the mood for food

1. Als je allebei van thuis uit werkt, is het gezellig om samen te lunchen terwijl je kindje een dutje doet. Doe alsof je in een park in de zon zit en vlei je samen neer op een picknickleedje met wat stokbrood, charcuterie en groentjes.

2. Maak samen een pizza klaar. Koop een pizzabodem, wat tomatensaus en ingrediënten die je lekker vindt. Met een glaasje wijn erbij waan je je zo in Italië.

3. Bestel ’s avonds een takeawaymaaltijd van je favoriete restaurant (iets dat je makkelijk weer kunt opwarmen als je kindje niet zo vlot wil gaan slapen) en dineer thuis met een kaarsje op tafel.

4. Maak samen een simpel dessert klaar dat je daarna meteen kunt opeten, zoals koekjes of een ijsje met wat fruit, of koop iets dat je kunt opwarmen, zoals poffertjes met wat bloemsuiker.

LEES OOK > Tijd met twee, ook in een nieuw samengesteld gezin

Samen creatief

5. Maak samen een fotoalbum met foto’s van jullie reizen, mooie momenten in jullie relatie, grappige selfies met filters… Schrijf daarna een zinnetje bij elke foto.

6. Zoek een tekentutorial op YouTube en teken samen hetzelfde. Help elkaar, of knoei samen! Wie weet kun je de tekeningen wel samen ophangen. Geen leuke tutorials? Waag je aan een portret van elkaar.

7. Maak een tijdscapsule (gebruik iets dat je volledig kunt afsluiten) met spulletjes van jullie, een foto van dit moment, een brief die jullie schrijven aan jezelf in de toekomst… Begraaf de capsule in de tuin of verstop hem in huis en plan wanneer je hem weer opent: binnen 10, 20, 30… jaar.

LEES OOK > Boeken voor prille ouders die aan hun relatie willen werken

Leer elkaar nog beter kennen tijdens je thuis date

8. Schrijf korte vragen of opdrachtjes op en stop ze in een bokaal. Ga er daarna samen mee aan de slag. Bespreek voordien eventueel of je binnen een bepaald thema blijft, zo kun je dit idee verschillende keren gebruiken.

Geen inspiratie? Jeroen en Wendy van Liever de Liefde! hebben een kaartenset met 100 speelse, verrassende, diepgaande en originele vragen ontwikkeld.

9. Schrijf een brief of kaartje naar elkaar met alles wat je je partner wil zeggen en lees die aan elkaar voor. Neem bewust de tijd om naar elkaar te luisteren.

10. Stel samen een soort bucket list op met dingen die je graag nog wil doen samen (dat mag ook in de verre toekomst zijn). Welke dromen willen jullie samen verwezenlijken (hoe klein ook)?

LEES OOK > Praten met je partner: deze tips kunnen helpen

Actief ontspannen

11. Waag je aan een spelletje Twister en lach met elkaars gekke poses.

12. Dans samen. Zet een danstutorial op en leer je eerste salsapasjes of ga terug in de tijd en dans op je openingsnummer of ‘jullie’ liedje.

13. Masseer elkaar. Weet je niet goed hoe te beginnen? Bekijk enkele tutorials online voor een simpele nek-, schouder- of voetmassage en laat de spanning van de dag wegvallen.

Veel plezier samen!

LEES OOK > Waar vind je hulp bij relatieproblemen?

In ons dossier Even met twee vind je heel wat artikels met relatietips van experten en herkenbare verhalen van koppels. Neem zeker een kijkje!

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Onze nieuwsbrief voor jonge ouders groeit mee met je kindje en zit boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 05/03/2021, laatste update op: 16/08/2023