Liefde is een werkwoord, zeggen ze wel eens. Beslis vooral zelf of dat waar is of niet, maar het feit is wel dat je aan een relatie kan werken. En dat is soms nodig na het krijgen van een kindje. Deze boeken voor prille ouders helpen je daar alvast mee op weg.

Liefde in tijden van luiers – Jancee Dunn

Hoe hou je je relatie leuk eens er kinderen zijn? Journaliste Jancee Dunn zoekt antwoorden op die vraag en doet verslag van haar soms hilarische missie om haar post-babyhuwelijk te redden.

Ze duikt in relatieonderzoek, raadpleegt relatie- en sekstherapeuten en gaat zelfs te rade bij een gijzelingsonderhandelaar van de FBI. Wat blijkt: als je een veeleisende derde partij aan je gezin toevoegt, moet je je relatie opnieuw uitvinden. Het goede nieuws? Het kan!

Lees ook > Relatie na de baby: niet altijd simpel

Een kind en je relatie – S. van der Doef

Nog meer vragen worden beantwoord met dit boek: Hoe zorg je ervoor dat de komst van een kind niet ten koste gaat van je relatie, bijvoorbeeld?

Of hoe kan je als nieuwbakken vader en moeder ook nog genieten van elkaar? Met dit boek krijg je advies, feiten en ervaringen.

Liever liefde dan de beste buggy – Corrie Haverkort, Marlijn Kooistra-Popelier

Hier lees je wat er allemaal gebeurt, zowel mentaal als fysiek, als je een kind krijgt. Vragen als ‘Wat is goed voor de ontwikkeling’ en ‘waar hebben kinderen recht op’ worden beantwoord.

Ook de partnerrelatie van jonge ouders komt in dit boek ruimschoots aan bod, met onderwerpen als afhankelijkheid en vrijheid, ruziemaken, opvoedstijlen en seks.

LEES OOK > Valentijn na kinderen: ‘Waar is onze relatie gebleven?’

Waar is de liefde gebleven – Filip Geelen

Zit je zelf met vragen over jezelf of je relatie en durf je niet goed professionele hulp zoeken? Schrikt het woord ‘therapie’ je af? Ben je bang dat je op een zetel moet gaan liggen en je diepste geheimen moet prijsgeven?

Laat dan dit boek je geruststellen. Het is allemaal niet zo erg zoals ik vermoed dat je het je voorstelt. Dit boek zal inzicht geven in waarover het zoal gaat op de bank bij de therapeut. En hoe ermee verder wordt gegaan.

Blijf bij mij / Alleen met jou – Rika Ponnet

De Vlaamse relatietherapeute geeft in deze twee boeken haar visie op liefde en relaties. Ze geeft inzichten in dat grote bos der relaties waardoor je soms de bomen niet meer ziet.

En ze leefden nog lang en gelukkig – Chloé De Bie

Elk koppel wordt vroeg of laat geconfronteerd met uitdagingen. Vanuit de wetenschap en vanuit haar eigen praktijk bespreekt relatietherapeute Chloé De Bie de onvermijdelijke valkuilen in elke relatie.

Of het nu gaat over communicatie, seksualiteit, overspel en jaloezie of technologie: aan de hand van praktische en bruikbare tips helpt ze je relatie te verbeteren en nog meer verbinding te creëren.

LEES OOK > Waar vind je hulp bij relatieproblemen? 

In ons dossier Even met twee vind je heel wat artikels met relatietips van experten en herkenbare verhalen van koppels. Neem zeker een kijkje!

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 02/03/2021, laatste update op: 16/08/2023

Tags: