‘Even met twee’ is een nieuw project van de Gezinsbond rond relatieondersteuning. Via webinars, podcasts en een inspirerende avond helpen we ouders met jonge kinderen om samen aan hun relatie te werken. Communicatie, relatieproblemen, verbinding met elkaar… Het komt allemaal aan bod. Ontdek hier wat je mag verwachten en hoe je je kunt inschrijven.

Even met twee: online inspiratieavond op 25/02

We startten ‘Even met twee’ met een online inspiratieavond, gepresenteerd door Sjoukje Smedts, op 25 februari. De inspiratieavond kan je hier herbekijken.

Verschillende experts komen aan het woord, zoals:

  • Luk Dewulf (auteur ‘Kiezen voor talent in de liefde’)
  • Wim Schotmans (Vaderklap – Buitendenker)
  • dr. Lesley Verhofstadt (UGent – relatie- en gezinsstudies)
  • Katrien Koolen (klinisch psychologe en psychotherapeute in opleiding)

Tussen de debatten door zorgt improvisatietheaterhuis Inspinazie voor improvisatiestukjes. De acteurs gaan daarbij in op de inhoud van de debatten, maar ook op wat de kijkers thuis inbrengen die avond.

LEES OOK > Eerste keer ouder: een groeiproces, ook voor je relatie

Vier webinars in maart

In maart kun je vier webinars volgen door experts over specifieke deelthema’s:

1. Ruimte voor je relatie – Jeroen de Jong & Wendy van Dam

Jeroen de Jong en Wendy van Dam van Liever de Liefde! leren je hoe je weer meer verbinding, ontspanning en plezier in je relatie brengt.

Je ontdekt welk gedrag je relatie ten goede of ten slechte komt en wat jij en je partner nodig hebben. Met de vele praktische tips kun je meteen aan de slag.

De webinar ging door op maandag 8 maart om 20 uur. Je kan het webinar hier herbekijken.

2. Zelfzorg – Nina Mouton

Als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook beter voor anderen zorgen. Het is dus belangrijk jezelf niet te vergeten en aandacht te besteden aan je eigen emoties en behoeften.

Nina Mouton (klinisch psycholoog, psychotherapeute, auteur van de boeken mild ouderschap) helpt je daarbij.

De webinar gaat door op maandag 15 maart om 20 uur. Registreer je via deze link.

LEES OOK > Praten met je partner: deze tips kunnen helpen

Even met twee: dit mag je verwachten

3. Communicatie in de relatie – Rika Ponnet

Communiceren met je partner is heel belangrijk, maar ook heel moeilijk als je bezig bent met je werk, huishouden én kinderen.

Rika Ponnet, seksuologe, schrijfster en gekend relatie-expert, toont je hoe je toch een gesprek kunt beginnen en helder kunt communiceren wat je denkt en voelt.

De webinar gaat door op maandag 22 maart om 20 uur. Registreer je via deze link.

4. Als de liefde onder spanning komt te staan – Katrien Lagrou

De combinatie van jonge kinderen en een relatie is niet altijd evident, zeker niet in het begin. Als koppel zoek je samen naar een nieuwe afstemming en dat zorgt voor spanningen die tot relatieproblemen kunnen leiden.

Katrien Lagrou, klinisch psycholoog en relatietherapeut, helpt je om de juiste vragen te stellen en om je band te versterken en te beschermen.

De webinar gaat door op maandag 29 maart om 20 uur. Registreer je via deze link.

LEES OOK > Valentijn na kinderen: ‘Waar is onze relatie gebleven?’

Podcastreeks in maart en april

In maart en april kun je luisteren naar onze podcastreeks Even met twee. Elke week zullen er twee nieuwe afleveringen online verschijnen. Op dinsdag komen experten aan het woord, en elke donderdag brengen koppels hun verhaal.

Zo ben je niet alleen geïnformeerd, maar kun je jezelf ook herkennen in de verhalen van anderen en inspiratie opdoen.

Hieronder vind je alvast de trailer van de podcastreeks:

Veel succes!

In ons dossier Even met twee op Goedgezind.be vind je heel wat artikels met relatietips van experten en herkenbare verhalen van koppels. Neem zeker een kijkje!

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Daarom krijg je als jonge ouder gratis ‘Brieven aan Jonge Ouders’, een tijdschrift van de Gezinsbond boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Ook kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief die perfect de leeftijd van je kindje volgt. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 22/02/2021, laatste update op: 09/03/2021

Tags: , , , , , , , ,