Vakantie en schoolgaande kinderen: het gaat hand in hand. Als kind is er niks leuker, maar als ouder zit je wel eens met de handen in het haar. Wat nu weer gedaan? Vakantie-opvang, kampen en ingewikkelde schema's zijn het resultaat. Bij Kazou waren er snel veel kampen snel volzet, wat de dramatische indruk deed ontstaan dat er 'nergens' nog plaats was. We kunnen je geruststellen: op dit moment is er nog veel plaats bij andere aanbieders.

Je zou er bijna van gaan panikeren als ouder: ‘de vakantiekampen zijn vol’! Maar dat valt bij nader inzien wel mee: bij Kazou (de kampen van CM) liepen de inschrijvingen als een trein, maar bij andere aanbieders is er nog plaats. Dat bleek ook al uit de reacties na het item op Radio 1: bijna iedereen kende wel een andere aanbieder van vakantieopvang en -kampen waar nog plaats was of waar ze zelf nog nooit een probleem mee hadden gehad.

Populariteit

Natuurlijk zijn er een aantal criteria om rekening mee te houden en populariteit is er een van. Bij de keuze van een aanbieder speelt ook de locatie van het kamp (dichtbij grootouders, op weg naar het werk, …) en de kostprijs een rol, net als het feit of er klasmaatjes meegaan of niet.

Wil je zeker zijn van een plek in een kamp naar keuze, dan wacht je best niet te lang. Maar om nu te zeggen dat er geen plaatsen meer over zijn, dat is zeker (nog) niet waar!

Ook bij AFYA, de jeugddienst van de Gezinsbond, is het nog mogelijk om in te schrijven. Ontdek het aanbod op de website!

Vakantieopvang: hoe doe jij het?

Bij de Gezinsbond willen we weten hoe de gezinnen opvang voor vakantieperiodes opvullen en waar er problemen zijn. De resultaten gebruiken we voor een dossier waarmee we op 15 mei ’17 – de Dag van het Gezin – naar buiten komen. ook daarna gaan we ermee verder en dienen we voorstellen in bij de overheid en werkgevers. Vul vóór 10 februari de bevraging in en maak kans op een boekenpakket t.w.v. 120 euro.

Ga naar de bevraging rond vakantieopvang.

Volg ons via Facebook of schrijf je nu in om lid van De Gezinsbond te worden.

Gepubliceerd op: 20/01/2017, laatste update op: 29/07/2020

Tags: , , ,