Ketnet gooit met STIP IT ook dit jaar weer alles in de strijd tijdens de Week tegen Pesten. Van 14 tot 21 februari wil de jeugdzender zoveel mogelijk stippen zien in Vlaanderen. Doe jij ook mee?

Vier stippen

STIP staat voor Samen Tegen Iemand Pesten. Als je de vier stippen op je hand zet, laat je zien dat je het eens bent met de vier afspraken tegen pesten:

  1. Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen.
  2. Ik praat erover als pesten mij verdrietig of bang maakt.
  3. Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  4. Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Zet dus die stippen op je hand, en toon dat je wil strijden tegen pesten. We willen ook zoveel mogelijk stippen zien verschijnen in heel Vlaanderen en Brussel. Dus zoek een krijtje en zet zo op een plaats waar het mag (jouw speelplaats, dorpsplein of clublokaal) de vier stippen en upload je foto op de STIP IT-kaart.

Strijdvaardig

Ook dit jaar weer is er een aanstekelijk strijdlied in elkaar gebokst, gezongen door Nora en Sarah. Je kunt het liedje downloaden, en krijgt tips om de moves van de coole videoclip helemaal onder de knie te krijgen.

Op televisie

Van maandag tot donderdag kun je op Ketnet het programma STIP IT volgen, en de week wordt afgesloten met een feestje: het Antipestival. Dat muziekfestival tegen pesten begint op vrijdag 21 februari om 18.30 uur. Met onder andere Maisie Peters, Gloria & Gio en Ertebrekers. En natuurlijk ook Sarah en Nora!

STIP IT bij de Gezinsbond

Ook wij zijn al jarenlang partner van Kies Kleur tegen Pesten en organiseren mee de Week tegen Pesten. Een foto van onze redactie met een lawine aan stippen mocht natuurlijk niet ontbreken. Doe jij ook mee?

Meer lezen

De Gezinsbond is actief lid van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 14/02/2020, laatste update op: 24/02/2020

Tags: , ,