De paasvakantie staat voor de deur. Een tijd van chocolade, eieren en chocolade-eieren. Maar ook een beetje een tijd van ‘help-wat-als-de-kinderen-zich-vervelen’? Wij hebben enkele tips voor uitstapjes tijdens de paasvakantie! 

Aan zee

1) De Sierk (De Haan)

Zijn je kinderen gepassioneerd door circusartiesten? Laat hen dan het circusleven ontdekken bij De Sierk in De Haan.

De Sierk is een speelparadijs waar kinderen kunnen leren omgaan met verschillende soorten speeltoestellen, zoals diabolo’s en eenwielers. Net zoals in een echt circus kunnen ze ook evenwichtsoefeningen doen, de clown uithangen en muziek maken.

Dankzij de Gezinsbond geniet je bovendien van een mooie korting op je toegangsticket. Meer info over De Sierk vind je hier.

De Ardennen

2) de Grotten van Han

Een klassieker bij de uitstapjes: de grotten van Han. Je kan er zowel het wildpark als de grot bezoeken.

In het wildpark kan je een safari doen met je hele gezin en dieren spotten. Bovendien is het wildpark bij de grotten van Han het enige wildpark waar de BIG 5 kan gezien worden in België!

Leden van de Gezinsbond worden hier verwend met 15 procent rechtstreekse korting én 15 procent spaarkorting.

LEES OOK > ‘Ik verveel mij dood’: 5 tips om je kind te helpen bij een acute aanval van verveleritis

Limburg

3) Gallo-Romeins Museum (Tongeren)

Slecht weer tijdens de paasvakantie? Dan is het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een leuk alternatief voor een wandel- of fietstocht.

Het museum neemt je via educatieve films, levensechte figuren en prachtige maquettes terug naar de tijd van de Romeinen en de Galliërs.

Als lid van de Gezinsbond kan je bovendien genieten van een mooie spaarkorting van 3 euro op het individueel volwassentarief.

Antwerpen

4) ZOO Antwerpen

Dierenparken bezoeken is altijd een goed idee! ZOO Antwerpen is de oudste dierentuin van België, met meer dan 5000 dieren waaronder apen, leeuwen, zebra’s, …

Tijdens de paasvakantie krijgen leden van de Gezinsbond extra korting: 15% rechtstreekse korting + 10% spaarkorting. Meer informatie vind je hier.

LEES OOK > Redactrice Rien maakt een campertrip met kinderen

5) Planckendael (Mechelen)

Klaar voor een reis rond de wereld? In Planckendael wandel je van het ene continent naar het andere en ontdek je zo de dieren die er wonen. Je ontmoet olifanten, bonobo’s, ringstaartjes, giraffen en antilopen.

Ook hier krijgen leden van de Gezinsbond extra korting tijdens de paasvakantie: 15 % rechtstreekse korting + 10 % spaarkorting.

6) Pakawi Park (Olmen)

Ben je op zoek naar een kleinere, gezellige dierentuin om te bezoeken met de kinderen? Dan is Pakawi Park in Olmen een goed idee!

In het Pakawi Park kan je 32 verschillende diersoorten bezichtigen. Bij elke soort leer je hoe de dieren leven in hun natuurlijke habitat.

Indien je lid bent van de Gezinsbond, dan kan je genieten van 15% spaarkorting op de toegangsprijs.

7) Robotland (Essen)

Robotland is een gloednieuw technologiepark waar je op een leerrijke manier kan kennismaken met de meest innovatieve transport- en robottechnieken.

Kruip in de cockpit van een vliegtuigsimulator, fiets in VR over de Grand Canyon, laat een drone acrobatische toeren in de lucht maken, bestuur zelf een compactlader, een grijpkraan of zet een robotarm in beweging …

Leden van de Gezinsbond krijgen 4 euro spaarkorting op volwassenentickets besteld via de website van Robotland.

LEES OOK > 7 tips om te wandelen met je kleuter

Vlaams-Brabant

8) Plantentuin Meise

Plantentuin Meise is een botanische tuin met maar liefst 18.000 verschillende soorten planten. Verder zijn er ook tal van activiteiten. Voor de kinderen is er een speelbos en een blotevoetenpad. Plezier voor jong en oud gegarandeerd.

Via de Gezinsbond geniet je van 2 euro spaarkorting op je toegangsticket.

Heel Vlaanderen en Brussel

9) Paaseieren rapen

Je hoeft niet altijd ver te lopen: vele Gezinsbondafdelingen organiseren een paasbrunch, paaseierenraap of bloemschikken. Bekijk het aanbod in je buurt hier.

10) Buiten ravotten

Een buitenspeeltuin of een speelbos zijn de ideale omgevingen om de kids na een lange winter in los te laten en te ravotten. Een lijstje van leuke buitenspeeltuinen vind je hier. En als het echt warm is, is een waterspeeltuin misschien ook wel een goed idee.

LEES OOK > Breng eens een bezoekje aan een blotevoetenpad (of maak er zelf eentje!)

11) De fiets op

Een fietstochtje in de buurt is ook een heerlijke manier om sportief buiten te zijn.

TIP! Heb je een account op Familie Fit, dan verdien je extra beweegpunten!

Niet gevonden wat je zoekt? Geen nood: in dit overzicht vind je nog meer tips voor uitstapjes tijdens de paasvakantie.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 20/03/2018, laatste update op: 30/03/2023