Zoek je nog inspiratie voor de zomerse gezinsuitstap? En heb je thuis een of meer speurneuzen rondlopen? Zak dan zeker eens af naar Oudenaarde. Daar kun je van 1 juli tot 30 september naar hartenlust wandelen, fietsen en geocachen. En … een tovenaar heeft er dringend de hulp nodig van de 6- tot 12-jarigen.

Zomerzoektocht

De zomerzoektocht van Gezinssport Vlaanderen is intussen een vertrouwd begrip geworden. Deze zomer lokken we je naar Oudenaarde.

Nog nooit in Oudenaarde geweest? Dan is dit de ideale gelegenheid om kennis te komen maken. Met zijn historische gebouwen en monumenten, het wielercentrum Ronde van Vlaanderen en zijn groene omgeving zou de hoofdstad van de Vlaamse Ardennen zomaar je hart kunnen stelen. Laat je verrassen door verborgen parels in het centrum, en geniet van adembenemende uitzichten op de glooiende heuvels rondom de stad.

Help jij de tovenaar?

Ook aan de jongsten onder ons is gedacht. Speciaal voor hen is er deze zomer een zoektocht op kindermaat: De tovenaars van Oudenaarde. Tovenaar Voldenaarde toverde zichzelf per ongeluk weg. Kunnen jullie hem helpen terug te toveren?

De kinderzoektocht is 4 kilometer lang. Onderweg zijn er leuke vraagjes, foto’s, doe-opdrachten en zoveel meer. Geen kans om je te vervelen!

Wandel en fiets

De kinderzoektocht loopt parallel met de wandelzoektocht. Zo valt er van alles te beleven voor jong én wat ouder.

Benieuwd naar wat er in en om Oudenaarde nog te ontdekken valt? Dan kun je je ook aan de geocaching wagen, en aan de fietszoektocht. Die is 30 kilometer lang, en voert je door het prachtige decor van de Vlaamse Ardennen.

En wees gerust: de steile hellingen van de Ronde van Vlaanderen worden daarbij zoveel mogelijk gemeden.

Wie zoekt, die wint!

gezinsuitstap: zomerzoektocht OudenaardeVoor 10 euro koop je als lid van de Gezinsbond het hele zoektochtenpakket – wandelen, fietsen, geocachen, en een kinderzoektocht voor elk kind. Zo kun je tot 30 september een paar keer naar Oudenaarde afzakken. Een dagtrip met de trein maakt er een extra belevenis van.

Heb je goed gezocht? Dan ga je misschien wel met een van onze mooie prijzen aan de haal: cadeaubonnen voor zomer- en wintervakanties, belevingspakketten van The Outsider voor het hele gezin, kwaliteitsvolle slaapzakken, fietsen, weekendarrangementen, reiskoffers, boeken, gezelschapsspellen, …

LEES OOK > Op vakantie met Gezinssport Vlaanderen: “Mijn zoon vond die rotsen het hoogtepunt van de reis”

Zin in nog meer avontuur?

Nog wat tijd over? Je kunt onze zoektochten combineren met een bezoekje aan The Outsider, een 40 hectare groot recreatiepark dat op wandelafstand ligt van het centrum.

Leef je uit op het unieke touwenparcours, overwin de wiebelende bruggetjes, paaltjes en netten van het moerasparcours, ontdek de natuur op blotevoetenpad en waag je aan een heuse voetmassage, spring de kajak in of trap met de pedalo de 30 hectare grote waterplas rond. Misschien liever gewoon een drankje op het rooftopterras? Met het zomerzoektochtenpakket krijg je op alles een mooie korting.

Kriebelt het al om een dagje naar Oudenaarde te komen? Bekijk dan hier alle info over de zomerzoektocht van Gezinssport Vlaanderen. Laat die speurneuzen maar los!

Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 22/06/2023, laatste update op: 07/09/2023