Met voorlezen aan kinderen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Ook peuters kan je voorlezen. Korte, eenvoudige verhalen maken je kind vertrouwd met taal … en boeken. Ze leren er ook behoorlijk veel uit. Wij hebben enkele tips voor toffe boekjes om voor te lezen aan je peuter.

Voorlezen aan peuters is iets gemakkelijker dan voorlezen aan baby’s: ze kunnen helpen met (dikke kartonnen) pagina’s om te slaan of flapjes om te draaien. De boekjes kunnen op deze leeftijd ook dienen om peuters iets aan te leren: tandenpoetsen, op het potje gaan of emoties leren begrijpen.

LEES OOK > Waarom voorlezen? 7 voordelen voor je kindje

Deze boekjes zijn alvast een plezier om voor te lezen aan je peuter!

Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Klein Konijn moet gaan slapen, want het is al laat. Eerst moet er nog van alles gebeuren. Daar kan hij wel wat hulp bij gebruiken! Wie helpt Klein Konijn, zodat hij op tijd in zijn bedje ligt? Nog even achter mijn oortjes kriebelen is een heel leuk boekje om peuters op een speelse manier het slaapritueel bij te brengen.

Jörg Mühle, uitgeverij Gottmer

Feest voor Ilyas

Een ontdekkingsboek voor peuters: je leert er tellen en ontdekt woorden in andere talen. Dat allemaal in het onweerstaanbare thema ‘jarig zijn’! Er is taart, er zijn slingers en… leuk: er is ook bezoek van familie én van buurmeisje Sofie.

Khadija Timouzar en Mijke Coebergh (ill.), uitgeverij Studio Sesam

Tuur gaat op het potje

Mama en papa hebben een cadeautje voor Tuur: een mooi, rood potje. Tuur draagt nu nog een luier, maar dat zal niet lang meer duren. Het lukt echter niet vanaf het begin… In Tuur gaat op het potje wordt het thema zindelijkheid op een luchtige manier gebracht. Het is een stevig interactief kartonboek met verschillende schuifjes en flapjes.

Uitgeverij Ballon Media

Mijn tuin

In Mijn tuin kunnen peuters enkele dieren in de tuin niet alleen zien, maar ook voelen én horen. Op elke dubbele pagina zien ze een illustratie met een voelvlak in verwerkt, en een geluidsknopje. Het is een stevig kartonboekje met veilige, afgeronde hoeken.

Mijn tuin maakt deel uit van een reeks geluidenboekjes. Een overzicht vind je hier.

Marion Billet, uitgeverij Clavis

 

Het Boze Boek

Peuters kunnen hun boosheid nog maar moeilijk de baas. Het boze boek gaat mee op onderzoek naar wat boos zijn is en wat je kunt doen als je boos bent. Wat werkt het best? Het boek nodigt je peuter uit tot meedoen en meedenken.

Cédric Ramadier en Vincent Bourgeau (ill.), Uitgeverij De Eenhoorn

 

Een kusje van kleine vis

In de kleurrijke wereld van Lucy Cousins duikt na Muis een nieuw dier op: kleine vis! Kleine vis legt uit wat hij allemaal doet … en wat hij het allerfijnste vindt. Een boekje voor oudere baby’s en kleine peuters over spelen en knuffelen.

Lucy Cousins, uitgeverij Leopold

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 27/10/2018, laatste update op: 11/03/2022

Tags: