Wij selecteerden 6 boekjes over wetenschap en techniek voor kleuters. Zes heel verschillende boekjes voor kinderen die alles willen weten!

1. Garage Gust

boekentip kleuter

Voor de vrolijke doe-het-zelver Gust is geen klus te groot of te moeilijk. Daar heeft hij dan ook de nodige spullen voor. Dat weten zijn vrienden maar al te goed. Een voor een komen ze vragen of Gust kan helpen om hun fiets, scooter, auto of ander vervoermiddel ‘op maat’ te maken. En wees maar zeker dat garage Gust dit kan!

Timmers, Leo; Garage Gust, uitgeverij Querido.

 

2. Curieuzeneus

boekentip kleuter

Er valt veel te ontdekken in de wereld rondom jou. Dat is de boodschap van Curieuzeneus. Dit origineel boek. Door het ‘venstertje’ en via de verschillende opdrachten leren jonge kinderen met nog meer aandacht kijken, voelen en luisteren.

Manceau, Edouard; Curieuzeneus, Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok.

 

 

3. Voor en na

boekentip kleuter

Voor en na is een woordenloos prentenboek waarin je kleuter veel kan ontdekken door zelf de verbanden te leggen. De paginagrote illustraties tonen een ‘voor’ en ‘na’ of verbinden een oorzaak aan een gevolg. Soms vormen meerdere pagina’s een verhaal.

Ramstein, Anne-Margot & Aregui Matthias; Voor en na, uitgeverij: Clavis.

 

 

4. Het hele soepzootje

het hele soepzootje

De antwoorden op vragen van jonge kinderen zoals ‘wanneer is de aarde ontstaan?’ en ‘hoe is de mens daar gekomen?’ zijn te vinden in het prentenboek Het hele soepzootje. De belangrijkste ontwikkelingen, vanaf het ontstaan van het heelal tot wat mensen nu kunnen, worden in voor hen begrijpbare korte zinnen uitgelegd en verduidelijkt met knappe illustraties.

Bal Floor & Van Doninck Sebastiaan; Het hele soepzootje, uitgeverij: Gottmer.

5. De lange reis

De lange reis is een zoek- en kijkboek waarin kinderen vanaf vijf jaar de trektocht van Roodsnaveltje kunnen volgen. Die vliegt voor de eerste keer naar een plaats waar elk jaar vogels van over de hele wereld elkaar ontmoeten. Met de bijgevoegde magische kijker worden verborgen details op de prenten zichtbaar en komt een wereld vol verrassingen tevoorschijn.

Demois, Agathe & Godeau, Vincent; De lange reis, uitgeverij: Davidsfonds/Infodok

6. Sara Snufje

sara snufje

Pientere Sara houdt ervan om dingen mooier, beter of specialer te maken. Niet dat dit altijd vanzelf gaat, en als het mislukt, wordt ze behoorlijk boos. Wanneer er plots een kraai uit de lucht valt, wil Sara iets uitvinden zodat hij weer kan vliegen. Maar zo gemakkelijk is dat niet …. Sara Snufje is een boekje voor kleuters die mee willen helpen een oplossing te bedenken.

Jones, Pip & Ogilvie, Sarah; Sara Snufje; uitgeverij: Lemniscaat.

LEES OOK > 7 voordelen van voorlezen

Leden van de Gezinsbond kunnen ook profiteren van het ledenvoordeel bij Standaard Boekhandel: 5 procent spaarkorting op boeken en media, 10 procent op schrijfwaren, kalenders en agenda’s. TIP: gebruik de bonnen uit het bonnenboekje voor extra korting!

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 06/03/2018, laatste update op: 11/03/2022

Tags: