Je kan best vroeg beginnen met voorlezen aan kinderen. Ook aan baby’s of peuters kan je voorlezen. Korte, eenvoudige verhalen in zachte of net stevige boekjes maken je kind vertrouwd met taal … en boeken.

Voorlezen aan baby’s kan uitdagend zijn: boekjes zien er altijd zo lekker uit! Ze verdwijnen dan ook wel eens richting mond. Voor baby’s wordt daarom vaak met zacht materiaal gewerkt. Ook voelboekjes zijn een goed idee: de aanraking is een extra prikkel voor de baby.

Kikker babyspeelboekje

Zalig voorlezen aan baby's: 4 boekentips

Dit stoffen boekje voor de allerkleinsten is een vrolijke eerste kennismaking met Kikker en al zijn vriendjes. De achtergronden zijn versierd met o.a. hartjes, bloempjes en sterretjes. De kleine pagina’s zijn allemaal zacht, maar de ene is wat dikker dan de andere en een ervan knispert. Helemaal achteraan zit een spiegeltje. Met de plastic ring kan het makkelijk aan de kinderbox of buggy vastgemaakt worden.

(naar) Max Velthuijs, uitgeverij Leopold

Baby’s eerste knuffelboekje

Zalig voorlezen aan baby's: 4 boekentipsBaby’s eerste knuffelboekje Beer is een accordeonboekje: het kan opengevouwen worden. Zes leuke dieren staan naast elkaar in zwart-wit getekend. Dat kunnen pasgeboren baby’s immers het beste zien. Met dit boekje kunnen ze naar hartenlust kijken, sabbelen, knuffelen én knisperen.

Surya Sajnani, uitgeverij Ploegsma.

 

In bad met boer Boris

Het bad op de boerderij is bezet. Op elke pagina zit er wel een ander dier in! Met leuke rijmpjes. En ja, het boekje kan mee in bad!

 

Ted van Lieshout en Philip Hopman (ill.), uitgeverij: Gottmer

 

Papa

Het eerste woordje is iets waar ouders enorm naar uitkijken. Mama’s hopen natuurlijk op ‘mama’, en papa’s op ‘papa’. Waarom het lot niet een handje helpen met dit grappige boekje?! Of het werkt, is nog maar de vraag, want de kinderen in dit boekje antwoorden niet helemaal naar wens…

Jimmy Fallon en Miguel Ordóñez (ill.), uitgeverij De Fontein

LEES OOK > 7 voordelen van voorlezen

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Onze nieuwsbrief voor jonge ouders groeit mee met je kindje en zit boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 28/10/2018, laatste update op: 25/09/2023

Tags: