Zo nu en dan zetten jonge ouders hun abonnement op Brieven aan Jonge Ouders stop omdat hun kindje overleden is. De confrontatie is te pijnlijk. Voor ouders is dit een grote stap op dat moment. Voor hen en alle andere ouders die een kindje verliezen, willen we met het koesterboekje een beetje troost geven.

Het koesterboekje ‘Verre van Weg’

Berichten die bij de Gezinsbond terechtkomen over het verlies van een (ongeboren) kindje zullen vanaf nu beantwoord worden met het toezenden van het koesterboekje. Deze publicatie werd gemaakt naar aanleiding van de voorstelling ‘Verre van Weg‘ tussen 2019 en 2021, deelnemers van deze voorstelling ontvingen ook een exemplaar.

In het boekje steken we ouders van sterrenkindjes een hart onder de riem en geven we ook info over lotgenotengroepen en belangenorganisaties. Ook op deze website vind je in het dossier ‘sterrenkindjes’ verhalen en getuigenissen over sterrenkindjes van ouders, grootouders en betrokkenen.

Hieronder kan je het koesterboekje digitaal lezen

In het boekje staan een paar verwijzingen die een update nodig hebben en die je hier terug kan vinden.

Het koesterboekje aanvragen

Ouders en grootouders van sterrenkindjes en ouders die hun abonnement op Brieven aan Jonge Ouders stopzetten kunnen het koesterboekje gratis aanvragen door te mailen naar contact@gezinsbond.be of te bellen naar 02-507.88.88.

Mits een kleine bijdrage kunnen ook anderen het boekje aanvragen. Dit kan door 3,5 euro over te schrijven op het rekeningnummer BE72 0012 6706 4116 met vermelding ‘koesterboekje’. Vanaf 10 exemplaren betaal je 3 euro per boekje.

Heb je andere vragen over het koesterboekje, stuur dan een mailtje naar verrevanweg@gezinsbond.be.

Meer lezen over sterrenkindjes

Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten.

Gepubliceerd op: 25/02/2020, laatste update op: 11/02/2022