Lieve Jutta,

Tweede verjaardag

Ineens is jouw tweede verjaardag bijna daar. Wat ging dat snel!

Je zus kreeg eerder dit jaar voor haar vierde verjaardag een grote ballon van een eenhoorn. Jij weet nu dus als geen ander dat er ook aan jouw stoel een ballon moet hangen op die grote dag. En je wens is specifiek: ééntje van Bumba. Nu al roep je heel frequent: ‘Hip, hip, hoejaaaa!’ Gewoon om alvast eens te oefenen.

In de crèche maakte je al enkele verjaardagen mee, dus je weet dat je verwend zal worden. En door er zo hard op te wachten – hoe klein je ook bent – verleng je de duur van je verjaardag gevoelig. Dat heb je goed gezien!

LEES OOK > Tips voor het organiseren van een onvergetelijk, betaalbaar én stressvrij verjaardagsfeest

Bumba ballon

De weken voor je verjaardag worden een beetje overschaduwd door het verlies van mijn moeke, jouw overgrootmoeder. Eind februari bleek ze ziek, en we moesten op heel korte tijd afscheid nemen. Ze had zelf al zo’n vermoeden dat ze – zo zag zij het – nog in het ziekenhuis zou verblijven als jij je feestje vierde. Resoluut besliste ze dat zij voor die Bumba ballon zou zorgen.

Dagboek Jutta: ineens is jouw tweede verjaardag daar

Toen ze sneller dan verwacht overleed, ligt er op de dag van je verjaardag toch een Bumba ballon voor je klaar in de ziekenhuisshop. Van haar voor jou. Hoe ontzettend mooi! Ik vind het hartverwarmend dat ze er op die manier toch bij is en dat we jou voor altijd kunnen vertellen van wie je die ballon kreeg. Moeke is er toch bij, op de mooiste en zachtste manier.

En jij Jutta, jij glundert op jouw dag, van begin tot einde. Al twee jaar lang ben jij onze pretraket, ons bloempje, onze tatertrien, onze deugniet, onze durver, onze doener, onze plantrekker, ons knuffelkontje, ons kleinste wonder, onze zangvogel, onze bliksem en onze donder. Luid en aanwezig, maar zo lief en zacht. Al twee jaar een levensles, in al je pracht en kracht. Groei maar, meisje! Wij zijn hier.

Liefs,

Mama Annelies

(Geel, februari & maart 2022)

Over Annelies

Annelies is leerkracht en mama van Ellie en Jutta. Alle dagboeken die ze schrijft over Jutta kan je hier allemaal terugvinden. Volg Annelies ook via Instagram of via haar blog.

Dit artikel is eerder verschenen in Brieven aan Jonge Ouders, het gratis tijdschrift voor alle ouders dat je automatisch in de bus krijgt. Daarnaast hebben we ook een maandelijkse nieuwsbrief voor kersverse ouders die perfect de leeftijd van je kindje volgt. Schrijf je hier snel in! Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 08/11/2022

Tags: , ,