Met een beetje geluk kan je tijdens de paasvakantie lekker genieten buiten. Frisse lucht! De eerste zonnestralen. Ravotten! En natuurlijk: een eerste ijsje!

Spelen kan natuurlijk overal: in de tuin, op de stoep of een speelpleintje in de buurt. Toch liever een gezinsuitstapje? Hier kan je gezellig samen buiten genieten tijdens de paasvakantie.

1) Paaseieren rapen

Je hoeft niet altijd ver te lopen: vele Gezinsbondafdelingen organiseren een paasbrunch, paaseierenraap of bloemschikken. Bekijk het aanbod in je buurt hier.

2) Circus spelen

Spelen in een circusthema, dat kan bij onze spaarpartner De Sierk in De Haan. Jongleren, éénwielers, trapezes, touwenparcours of de clown uithangen: je kleine aapjes kunnen zich hier wel vermaken. Indien je lid bent van de Gezinsbond kan je genieten van een mooie spaarkorting van 20%.

3) Dieren kijken

Dierenliefhebbers in huis? Dan kan je, mét fikse korting, naar Pakawi Park. Ook de Zoo van Antwerpen of Planckendael zijn natuurlijk altijd een optie. Daar krijg je 10% spaarkorting op dagtickets aangekocht aan de kassa.

4) Buiten ravotten

Een buitenspeeltuin of een speelbos zijn de ideale omgevingen om de kids na een lange winter in los te laten en te ravotten. Een lijstje van leuke buitenspeeltuinen vind je hier. En als het echt warm is, is een waterspeeltuin misschien ook wel een goed idee.

5) De fiets op

Een fietstochtje in de buurt is ook een heerlijke manier om sportief buiten te zijn.

TIP! Heb je een account op Familie Fit, dan verdien je extra beweegpunten!

LEES OOK > 7 tips om te wandelen met je kleuter

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 25/03/2019, laatste update op: 29/06/2022

Tags: , , ,