Meestal is er een geboortelijst en/of een pamperrekening. Maar wil je graag origineler uit de hoek komen? Dan kan dat met een van deze geboortecadeaus. Wat dacht je van een geboorteposter, een boom of een fotoshoot? En o ja kraamkost, daar maak je elke (mee)mama en papa blij mee.

Pampertaart

Toegegeven, niet het meest originele geboortecadeau (want het bestaat intussen al behoorlijk wat jaren), maar toch verdient deze klassieker absoluut zijn plekje in deze lijst. Elke ouder weet immers dat luiers er in een sneltempo doorgaan én dat ze een flinke hap uit het gezinsbudget nemen. Enter: de pampertaart! In alle formaten en voor alle budgetten, én een heel erg nuttig cadeau. Let wel: denk eraan dat een pampertaart geen goed idee is als ouders kozen voor herbruikbare luiers. Best vooraf even checken, dus!

Geboortedagkoffertje

Koop een krant (of enkele) van de geboortedag van de baby, doe er nog een tijdschrift bovenop. Maak een playlist met de meest beluisterde songs van de geboortedag van het kleintje (Ultratop, De Afrekening, Top 40,…). Of wat denk je van de stand van de sterren op de geboortedag? Stop alles in een leuk koffertje of doosje en je maakte van de geboortedatum een erg origineel geboortecadeau!

LEES OOK > Kindje geboren? Ons gratis magazine én nieuwsbrief groeien mee met je kindje

Kraamkost

Weinig jonge mama’s of papa’s die toekomen aan lekker vers koken de eerste weken na de geboorte van hun baby. Om hen toch te voorzien van wat vers krachtvoer kan je wat lekkers voor hen klaarmaken. Van een zelfgemaakte ovenschotel, tot een lekkere pasta of gewoon een pot heerlijk verse soep. Wedden dat je scoort met dit geboortecadeau?

XL geboortekaartje

Een geboortekaartje is vaak een persoonlijk ontwerp. Een uniek stuk dat speciaal werd ontworpen voor de komst van de baby. Niet zomaar een kaartje dus, maar eentje waar de ouders vaak lang over hebben nagedacht. Misschien maak je hen dus blij met een extra grote versie van dit unieke ontwerp?

LEES OOK > Een geboortekaartje maken: zo begin je eraan

Geboorteposter

Je hebt ze vast al eens op sociale media zien passeren: de geboorteposters. De grootte en het gewicht van de baby afgedrukt in een print en eventueel zelfs ingekaderd, zodat je voor altijd weet hoe ieniemini dat baby’tje ooit was. Want voor je ’t weet zijn ze alweer tien centimeter groter of staan ze met hun boekentas klaar in de hand voor de eerste schooldag.

Gepersonaliseerde items

Van een deken tot een tuttenkoord, van een slabbetje tot een rompertje: je kan het zo gek niet bedenken of je kan het wel laten personaliseren.

Gastenboek

We kennen allemaal het gastenboek op een trouwfeest: een boek waar je aan het einde van het feest, vlak voor je naar huis gaat, een heel persoonlijke boodschap voor het koppel inschrijft. Wel, met een gastenboek voor de baby kan je elk van de bezoekers iets leuks laten opschrijven voor de baby. Niet enkel een leuk aandenken voor de ouder, maar vast ook voor de baby die over zestien jaar heel graag zal teruglezen wie er allemaal op bezoek is geweest en wat hem of haar allemaal werd toegewenst.

Bewaardoos

De eerste haarlokjes, de eerste tandjes, de favoriete knuffel, fopspeen of speeltje. Schenk de ouders een – al dan niet gepersonaliseerde – bewaardoos als geboortecadeau waarin ze alle mooie herinneringen kunnen stoppen voor en over hun baby.

LEES OOK > Hoera, vanaf nu altijd 14 weken moederschapsrust na de geboorte

Boom

Zijn de ouders natuurliefhebbers, of hebben ze een mooie tuin? Geef hen dan een boom als geboortecadeau. Een stukje natuur dat samen met hun kleintje alsmaar groter en indrukwekkender wordt.

Flowerhoop

Sinds droogbloemen weer hun herintrede deden en enorm populair werden, werden ook de flowerhoops weer populair. Laat zo’n bloemstukje versieren met de naam van de baby en je hebt meteen een heel persoonlijk geboortecadeau.

Fotoshoot

Die eerste weken zijn zo intens en tegelijk zo snel voorbij. Met een fotoshoot kan je die eerste dagen of weken vastleggen. Een fotograaf die de liefde voor de ouders vastlegt in de mooiste beelden, en ook meteen de baby op zijn mooist fotografeert: wedden dat dit persoonlijk geboortecadeau een ongelooflijk mooie herinnering wordt?

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Daarom krijg je als jonge ouder gratis ‘Brieven aan Jonge Ouders’, een tijdschrift van de Gezinsbond boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Ook kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief die perfect de leeftijd van je kindje volgt. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 08/03/2022, laatste update op: 05/04/2022