Met de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ heb je nu de uitgelezen kans om een mooi prentenboek in huis te halen (of cadeau te doen natuurlijk) voor maar 2,99 euro. Dit jaar is de klassieker ‘Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen’ aan de beurt.

Opgroeien tussen de mooiste boeken

Ieder kind verdient een eigen boekenplankje met mooie boeken erop. Dan zouden àlle kinderen, rijk en arm, kunnen genieten van gezellige voorleesmomenten. Ook kinderen die om andere redenen nog niet vertrouwd zijn met boeken, bijvoorbeeld omdat ze nog nooit in een bibliotheek zijn geweest.

Wat zou het goed zijn mocht daar verandering in komen! Want voorlezen is niet alleen leuk en gezellig, het heeft ook veel voordelen. Samengevat komt het hier op neer: het maakt een kind kansrijk.

Daarom is er voor het vijfde jaar op rij de actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Het grote doel van dit toe te juichen initiatief is dat alle kinderen kunnen opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.

Tijdens de vorige edities kon je voor weinig geld volgende prentenboekenparels kopen: De Gruffalo (Julia Donaldson & Axel Scheffler), Raad eens hoeveel ik van je hou (Sam McBratney & Anita Jeram), Kikker is Kikker (Max Velthuijs) en Woeste Willem.

Geef een prentenboek cadeau

Voor amper 2,99 euro haal je dit hartverwarmende voorleesverhaal in huis, en dit zolang de voorraad strekt.

In sommige boekhandels kan je een extra exemplaar kopen en weggeven voor een project rond leesbevordering. Zo wordt de kans nog groter dat zoveel mogelijk kinderen opgroeien tussen de mooie (prenten)boeken.

Kleine IJsbeer. Een ijsbeer in de tropen, Hans de Beer, uitgeverij De Vier Windstreken (4+)

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 22/06/2020, laatste update op: 11/05/2023

Tags: