Lieve Elias

Elias nieuwe eerste keren zee
Copyright @Saar Steverlinck

Je zesde levensmaand zit vol met allemaal nieuwe ‘eerste keren’. We trekken er voor het eerst enkele dagen met ons viertjes op uit. Papa laadt de auto tetrisgewijs in zodat we er alles in krijgen. De koffer gaat nog nét dicht.

Het voelt als een volksverhuizing als ik zie wat we allemaal meeslepen. Maar twee kleine kindjes, die hebben wel wat spulletjes nodig om het comfortabel te hebben.

We tonen je voor het eerst de zee maar je ligt er niet wakker van. Behalve ’s nachts dan natuurlijk, wanneer je ons zo rond een uur of vier nog heel wat te vertellen hebt.

LEES OOK > Hé, het is oké als je baby nog niet kan doorslapen

Groentepap

Omdat ik dit keer wat langer thuis ben, nemen we voor sommige dingen wat meer onze tijd. Bij Kasper begonnen we stipt op 4 maanden met groentepap. Achteraf bekeken was dat wat te snel, want hij wist nog niet zo goed wat hij moest doen met die nieuwe substantie die hem ingelepeld werd.

Elias nieuwe eerste keren pap
Copyright @Saar Steverlinck

Bij jou wachten we tot je de 5 maanden gepasseerd bent. Wanneer ik je voorzichtig wat zoete wortelpap in je mondje duw, glimlach je breeduit.

Je weet nog niet precies hoe het allemaal werkt, maar dat je ’t lekker vindt is duidelijk!

LEES OOK > Die eerste keer… vaste voeding!

Rollebollen

Nu je een half jaar oud bent, besluit je dat je stilaan ook wel klaar bent met dat stil blijven liggen. Opeens draai je moeiteloos van je rugje naar je buik.

Je schrikt er zelf een beetje van maar je lacht me je tandeloze gijns toe wanneer ik voor je applaudisseer. Na enkele minuten ben je het weer beu, maar terug rollen lukt nog niet zo goed. Mommy to the rescue!

Je wil ook zo graag zitten, maar het lukt nog niet helemaal. Als ik je op je verzorgingskussen leg, probeer je met alle macht je hoofd op te tillen zodat je toch maar alles gezien hebt.

Het lijkt soms alsof je een onzichtbare fitnesstrainer naast je hebt staan die je toebrult om je buikspieren op te spannen. Ik moet er hard om lachen.

Ik grijp je handjes vast en help je recht te zitten. Opgelucht dat je nu veel meer kan zien, kijk je de kamer rond en lach je uitbundig naar je broer die van HALLO ELIAS staat te schreeuwen.

LEES OOK > Actieve spelletjes voor je baby

De tijd, die vliegt

En het cliché van de vliegende tijd lijkt bij jou nog meer van toepassing. Enkele maanden geleden was je nog een platte baby die niet veel meer deed dan eten en slapen. Nu ben je eerder de ‘reclamefolder-baby’; zo eentje met malse billen, grote ogen, lange wimpers en een ongelooflijk aanstekelijke lach.

Elias nieuwe eerste keren groot
Copyright @Saar Steverlinck

‘Hij wordt groot!’, zeg ik. En nog geen tien minuten later denk ik: ‘Maar hij is tegelijk ook nog zo klein.’ En zo is het maar net. Afhankelijk van het referentiepunt en de situatie vind ik je de ene keer gigantisch en de andere keer superklein.

’s Avonds lig je in mijn armen je laatste flesje te drinken. Zoals altijd zweet je er een beetje van. Je bent helemaal ontspannen en je slaapt al bijna terwijl je het laatste restje melk naar binnen zuigt.

Ik streel je handje en druk er een kusje in voor de nacht. Ik snuffel nog eens aan je haren. Je ruikt zoet en lief. Duizend bommen en granaten, wat ben ik dol op jou!

Benieuwd naar hoe de eerste maanden van Elias verliepen? Lees hier alle eerdere dagboeken.

Over mama Saar

Saar woont in het bronsgroene eikenhout van Limburg.  Ze is getrouwd met Wout en samen hebben ze twee zoontjes (Kasper en Elias) en een poes (Dorus).

De tijd waarin Saar niet aan het werken of aan het opvoeden is, houdt ze zich bezig met muziek, lezen en schrijven. Dat doet ze bijvoorbeeld op haar eigen plekje op het wereldwijde web, de blog Paardensaartje.

In het echte leven geeft ze les aan de PXL Hogeschool in Hasselt. Met veel passie en liefde voor het vak helpt ze daar kleuterleid(st)ers opleiden.

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Daarom krijg je als jonge ouder gratis ‘Brieven aan Jonge Ouders’, een tijdschrift van de Gezinsbond boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Ook kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief die perfect de leeftijd van je kindje volgt. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 25/06/2018, laatste update op: 09/02/2022

Tags: