Lieve Elias,

Vorige keer schreef ik al wat voor geluk we hadden met een rustige baby zoals jou. Zeker nu je al een flinke dutter bent, kan ik soms even tijd uitrekken voor mezelf om daarna weer de allerbeste mama te zijn voor jou en je broer.

Er zit elke dag meer leven in jou! In je wakkere momenten wil je nu graag wat spelen in plaats van gewoon rond te kijken.

Dagboek Elias baby speelt

Ik haal de doos met rammelaars weer uit de kast en het activity center. Je nonkel Pieter Jan speelde er nog mee ergens in het begin van de jaren 80, wat opnieuw bewijst dat echt goed en duurzaam speelgoed nooit gaat vervelen.

Ik leg je onder de speelboog en je kijkt heel geconcentreerd naar de figuurtjes die boven je ogen bewegen. Ze echt te pakken krijgen lukt nog niet, maar je zwaait met je handen en je voeten tot je ertegen kunt tikken, zodat ze nog harder voor je ogen rondzwieren.

LEES OOK > Actieve spelletjes voor je baby

Eerste keren

Er waren deze maand ook enkele ‘eerste keren’. Je kreeg voor het eerst spuitjes. Het blijft natuurlijk niet leuk om je kindje even zo pijn te zien hebben, maar de ervaringen met je broer leerden me dat baby’tjes daar doorgaans erg goed mee om kunnen gaan. In dit geval zelfs beter dan mama.

We gingen ook voor de eerste keer naar de zoo. Dat was een ‘eerste keer’ voor alle min 18-jarigen in ons huis. Terwijl je broer zijn ogen uitkeek en alle dieren aanwees en jengelde om koekjes en ijs, lag jij de hele tijd rustig te knorren.

‘Slaapt ie nog?’ vraagt je papa. Wanneer ik hem toeknik, lachen we wat samenzweerderig naar elkaar – wat hebben wij een geluk met een klein baby’tje dat zich zo gemakkelijk laat meenemen.

Feest!

We gaven ook een feestje ter ere van je geboorte. Alle mensen die ons na aan het hart liggen, kwamen je met veel plezier bewonderen. Het was een drukte van jewelste. Alle kinderwangetjes bloosden van plezier, alle grote-mensen-monden stonden amper stil en jij – jij was even van de kaart.

Zoveel drukte was je natuurlijk niet gewend en na een tijdje zette je het op een huilen. Gelukkig had ik de draagzak bij me en dicht tegen me aan vond je weer een beetje rust.

LEES OOK > Kindje dragen: de do’s en don’ts

Zuurstof

Hoewel je stilaan geen ‘platte’ baby meer bent, ben je natuurlijk toch nog altijd een klein ventje. Je bent een flinke dutter en ook ’s nachts slaap je niet verschrikkelijk slecht, maar onze nachten zijn nog steeds onderbroken.

Na drie maanden begint dat af en toe weleens te wegen. Soms vind ik het echt vermoeiend om twee kleine mensjes te hebben die quasi voortdurend om mijn aandacht vragen. Wanneer papa thuiskomt van zijn werk, ben ik echt helemaal klaar voor wat gesprekken met een volwassene.

Gaan sporten met een goeie vriendin haalt me regelmatig even weg uit de drukte en voorziet me weer van nieuwe zuurstof om je met veel liefde vast te houden wanneer je ’s nachts wakker wordt. Ik probeer op die manier toch voldoende tijd uit te trekken voor mezelf. Het is wat ik nodig heb om de allerbeste versie van mezelf voor jullie te zijn.

Dagboek Elias, baby lachtDankbaar

Jij blijft intussen de vrolijke, rustige baby die je vanaf het begin al was. Aan het einde van deze maand lukt het je om de vogel die boven je hoofd bengelt te pakken te krijgen.

Wanneer ik luid BRAVO! roep, werp je me weer een van je brede glimlachjes toe. Ik denk wel twintig keer per dag hoe blij ik ben dat jij bestaat en dat jij helemaal bij ons hoort.

Lieve kleine beer, je bent nog maar net drie maanden oud en ik kan me het leven zonder jou niet meer voorstellen. Wat fijn, wat fijn om van jou te mogen houden.

LEES OOK > alle dagboeken van Elias

Over mama Saar

Saar woont in het bronsgroene eikenhout van Limburg.  Ze is getrouwd met Wout en samen hebben ze twee zoontjes (Kasper en Elias) en een poes (Dorus).

De tijd waarin Saar niet aan het werken of aan het opvoeden is, houdt ze zich bezig met muziek, lezen en schrijven. Dat doet ze bijvoorbeeld op haar eigen plekje op het wereldwijde web, de blog Paardensaartje.

In het echte leven geeft ze les aan de PXL Hogeschool in Hasselt. Met veel passie en liefde voor het vak helpt ze daar kleuterleid(st)ers opleiden.

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Daarom krijg je als jonge ouder gratis ‘Brieven aan Jonge Ouders’, een tijdschrift van de Gezinsbond boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Ook kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief die perfect de leeftijd van je kindje volgt. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 29/03/2018, laatste update op: 09/02/2022

Tags: