Krokusvakantie! De kinderen zijn wel enthousiast maar ouders en grootouders niet altijd. Het weer is nog niet geweldig genoeg om lang naar buiten te trekken en verveling steekt algauw de kop op.

Wat nu gedaan? Enkele opties voor 6- tot 12-jarigen tijdens de krokusvakantie zetten je alvast op weg:

1) Schattenjacht bij Jules Destrooper

Jules Destrooper BezoekerscentrumNiet alleen de rijke traditie van de heerlijke koekjes wordt in de kijker gezet bij Jules Destrooper, voor kinderen vanaf 7 jaar is er ook de schattenjacht ‘Zoektocht naar het gouden Koekje’. Dit wandelparcours van 2 kilometer zit vol leuke opdrachtjes.

Korting als lid van de Gezinsbond: 1 euro spaarkorting per ticket.

2) Sprookjesmusical (4 maart in Hasselt, 5 maart in Antwerpen)

Sterre woont met haar opa aan de rand van het bos. Als haar enige boek is stukgelezen, verwijst opa haar naar een sprookjesbibliotheek in een verlaten kasteel. Daar wachten veel verhalen die gelezen én verteld willen worden.

De Sprookjessprokkelaar is een musical gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul Van Loon, prinses Laurentien van Oranje en de Efteling.

Korting als lid van de Gezinsbond: 30 procent rechtstreekse korting.

TIP: past het niet in de krokusvakantie? Dan kan je in de paasvakantie (7 t.e.m. 9 april) terecht in het Kursaal in Oostende.

3) Beestig muzikaal (4 maart, Gent)

De natuur en haar problemen op kindermaat, maar dan wel dansbaar, stout en vol humor gebracht. Dat is Radio Oorwoud. De derde cd ‘Vuil! vuil! vuil!’ is net uit.

Korting als lid van de Gezinsbond: 3 euro spaarkorting per ticket.

EXTRA: Download tussen 1 en 31 maart gratis de app van Radio Oorwoud ter waarde van 5 euro. 14 beestige liedjes zijn jouw deel.

 

4) Festival van de animatiefilm (1 tot 10 maart, Brussel)

Anima, het festival van de animatiefilm, toont leuke kinderfilms. Voor 5 tot 12-jarigen zijn er ook workshops om zelf animatiefilmpjes te leren maken.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 1 euro spaarkorting per ticket.

5) Speel.

spelent ijdens de korkusvakantieIn het oude zwembad van Zwevegem is er SpeelPUNT, een groot indoor speelparadijs gemaakt voor kinderen tot 12 jaar. Glijbanen, klimwanden, een laserparcours, een schaatsbaan, lego- en playmobilkamer: je kan er uren zoet zijn. O ja, ouders mogen meespelen!

Korting als lid van de Gezinsbond: 10 procent spaarkorting.

 

6) Op ontdekking in de wereld van de diamant

DIVA, Antwerp Home of DiamondsEen museum ontdekken is met kinderen een gok. De schitterende wereld van de diamanten spreekt wellicht wel tot de verbeelding. DIVA, haar butler Jérome en zes themakamers doen er alvast alles aan om het boeiend te maken. Doe-opdrachten en ontdekmomenten (7-12 jaar) maken het af.

Korting als lid van de Gezinsbond: 15 procent spaarkorting.

LEES OOK: Met kinderen naar een museum

7) Komische boel

Onze striphelden vormen het decor van allerlei attracties en de grootste indoorglijbaan ter wereld, dat levert Comics Station. Gemakkelijk bereikbaar én 4 verdiepingen hoog: hier zijn kinderen enkele uren zoet.

Korting als lid van de Gezinsbond: 15 procent spaarkorting.

TIP: Ga voordelig op stap met trein, tram of bus of maak gebruik van een Cambio-deelwagen!

Heb je (ook) een kleuter en/of tiener in huis? Lees dan ook de krokustips voor kleuters en de uitstaptips voor tieners.
Je vindt niets dat je kroost kan bekoren? Bekijk dan de volledige lijst activiteiten voor de krokusvakantie op onze fantastische ledenvoordelensite. Ben jij wel bekoord door de kortingen maar je bent nog geen lid? Dat kan snel geregeld worden!

Wil jij ook altijd op de hoogte blijven van uitstappen en voordelen met korting? Volg ons via Facebook of schrijf je in op de ledenvoordelennieuwsbrief. 

 

Gepubliceerd op: 25/02/2019, laatste update op: 11/06/2020

Tags: , , ,