vakanties voor eenoudergezinnen

Ben je een alleenstaande mama of papa, die graag op vakantie wil gaan maar liever niet alleen met de kinderen? Steek dan zeker eens je licht op bij Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond. Deze organisatie zet ook in op actieve en sportieve vakanties voor eenoudergezinnen.

Een vakantie voor alleenstaande ouders komt tegemoet aan een bestaande behoefte. Te vaak zijn vakanties en reizen gericht op een klassiek gezin: een pakketprijs is voor twee volwassenen bijvoorbeeld, en er is geen korting als alleenstaande ouder. En voor de ouder zelf is zo’n vakantie niet echt ‘vakantie’: de zorg, de activiteiten en het praktisch geregel, komt toch altijd bij jou terecht.

Voordelen

Daarom heeft een vakantie gericht op eenoudergezinnen best wel veel troeven:

Gezelschap: vakanties voor eenoudergezinnen zijn groepsreizen. Geen tijd voor eenzaamheid!
Samenhorigheid: Niet alleen kan je samen met andere alleenstaande mama’s of papa’s en hun kinderen leuke activiteiten ondernemen, je deelt ook de ervaring als alleenstaande.
Contacten: iedereen die mee is, zit in hetzelfde schuitje. Dat maakt de opstap tot contacten, en wie weet vriendschappen, een pak kleiner.
Ervaren reisbegeleiding: alle activiteiten worden in goede banen geleid, daar hoef je zelf geen energie en tijd in te steken!

Je wil mee? Dat kan!

Deze zomer organiseren we drie types vakanties voor alleenstaande ouders: aan zee, in de Ardennen of in het buitenland.

* Actieve strand- en zeevakantie – Oostende – 7 tot 12 juli 2019

Zijn jouw kinderen ook zo gek op zand en zee? Schrijf je dan in voor deze actieve strand- en zeevakantie in Oostende. Parachutespelen, duinenzoektocht, vliegeren, garnaaltjes vissen, zandkastelen bouwen, go-cart rijden, sport- en strandspelen, … geen tijd om je te vervelen.

* Te land, te water en in de lucht – Houffalize – 14 tot 19 juli 2019

Op zoek naar een avontuurlijke vakantie? In Houffalize organiseren we een midweek met dammen bouwen in de Ourthe, bosspelen, tyrolienne en vlotten bouwen. Het zijn heerlijke activiteiten die je als gezin samen brengen.

* Een onvergetelijk bergavontuur – Oostenrijk 3-11 augustus 2019

De bergen veroveren, van de zon genieten,  zwemmen in de vele zwemmeren, rodelen, boogschieten op een 3D-parcours, wandelen op een hoog touwenparcours, op verkenning in een 644 meter lange grot, … . Het zijn slechts enkele boeiende uitdagingen die je in deze actieve vakantieformule voor gezinnen in Oostenrijk mag verwachten. Wedden dat je kinderen er helemaal weg van zullen zijn?

> Lees ook: de voordelen van een actieve vakantie met kinderen

Je lidkaart bespaart!

Leden van de Gezinsbond kunnen de vakanties van Gezinssport Vlaanderen boeken met flinke kortingen.

40 euro korting per persoon bij reservatie van een binnenlandse vakantie.
30 euro korting vanaf het 2de kind bij reservatie van een buitenlandse vakantie.
25 euro korting per persoon vroegboekkorting bij reservatie vóór 1 april.

Informatie over & inschrijven voor de vakanties kan

Volg Gezinssport Vlaanderen ook op Facebook!

Gepubliceerd op: 13/03/2019

Tags: , , , ,